Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός Ρόναλντ Βάργκας συμπεριλήφθηκε στην τελική 23άδα της Βενεζουέλας για το Κόπα Αμέρικα.

Ο Βάργκας, που αποτελεί μεταγραφικό στόχο της ΑΕΚ, επέστρεψε φέτος μετά από τριετή αποχή στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του και μετά από δύο συμμετοχές ως αλλαγή στα ματς με Τζαμάικα το Μάρτιο και Περού τον Απρίλιο, είναι στην αποστολή για τη διοργάνωση της Χιλής. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Νόελ Σανβισέντε, είχε συνεργαστεί με τον Βάργκας στο ξεκίνημα της καριέρας του και τον πιστεύει, συνεπώς δεν είναι απίθανο να είναι βασικός στα πλάνα του για τους αγώνες του ομίλου με Βραζιλία, Κολομβία και Περού.

Ενδεχόμενη συμμετοχή του Βάργκας στο Κόπα Αμέρικα ίσως περιπλέξει τα πράγματα στην προσπάθεια της ΑΕΚ, καθώς ο ποδοσφαιριστής είναι πιθανό να περιμένει να έρθουν κι άλλες προτάσεις. Άλλωστε ως ελεύθερος στην αγορά μπορεί σίγουρα να προσελκύσει αρκετούς μνηστήρες.

Έρχονται Σιμόες και… εξελίξεις

Στην Αθήνα αναμένεται σήμερα ο Αντρέ Σιμόες. Ο Πορτογάλος μέσος έχει υπογράψει από τα τέλη του 2014 στην ΑΕΚ και θα έχει μια πρώτη γεύση του νέου του εργασιακού περιβάλλοντος. Θα συναντηθεί με ανθρώπους της ομάδας, θα ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις και θα παρακολουθήσει την Τετάρτη τον αγώνα με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη.

Από σήμερα αναμένονται εξελίξεις και στα υπόλοιπα μεταγραφικά της ΑΕΚ, πιθανώς με πρώτη υπόθεση αυτή του Έρβιν Μούλντερ, που είναι το φαβορί για τη θέση του τερματοφύλακα. Οι υποθέσεις του σέντερ φορ και των μεσοεπιθετικών αναμένεται να πάρουν λίγο περισσότερο χρόνο, ενώ αναμένεται και το ταξίδι του Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς στην Ισπανία για μεταγραφική υπόθεση, πιθανώς αυτή του αριστερού μπακ.

Κι άλλοι τραυματίες

Η εικόνα της ΑΕΚ στην Κόρινθο απέναντι στην Παναχαϊκή (1-1) δεν ικανοποίησε, αλλά υπάρχει το ελαφρυντικό των πολλών μαζεμένων αλλαγών. Πλέον η προσοχή στρέφεται στον αγώνα της Τετάρτης με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη (19:00). Πέραν των γνωστών τραυματιών (Μάνταλος, Μπακάκης, Μπρέσεβιτς), στη λίστα προστέθηκε χθες ο Ζόριτς που υπέστη διάστρεμμα δευτέρου βαθμού στον αριστερό αστράγαλο και δεν προλαβαίνει να αγωνιστεί ξανά φέτος. Επίσης με κάκωση στους κοιλιακούς αποχώρησε ο Σαρρής και με θλαστικό τραύμα στο κεφάλι ο Σβάρνας, ενώ τέσσερις κάρτες συμπλήρωσε ο Αραβίδης και θα αποφασιστεί σε ποιο ματς θα εκτίσει την τιμωρία του.

Υπενθυμίζεται πως από το χθεσινό ματς απουσίαζε ο Πλατέλλας λόγω τενοντίτιδας στον αριστερό ώμο και οι Γιόχανσον, Τζανετόπουλος και Βούρας για λόγους τακτικής.

Πηγή: sport-fm.gr