Ένα ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακού εξ ορισμού θα συγκέντρωνε το ενδιαφέρον. Πόσω μάλλον, όταν δεν αφορά μόνο τους δύο, αλλά και όσους βρίσκονται στην ίδια βαθμολογική ακτίνα. Η 12η αγωνιστική ανοίγει με Παγκρήτιο και Σέρρες, αλλά το βράδυ (19:30, NS1) στο Μαρούσι είναι τα… καλά!

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΛΑΡΙΣΑ
Για τη Λάρισα, μεγαλύτερη σημασία το τελευταίο διάστημα είχε η μετάβαση στη νέα εποχή. Αφού, λοιπόν, η αντίστροφη μέτρηση ολοκληρώθηκε και μένουν μόνο τα τυπικά εγκαίνια με τον πρώτο επίσημο αγώνα, μπορεί να ασχοληθεί και με την πορεία της στο πρωτάθλημα. Το ίδιο οφείλει να κάνει και ο Εργοτέλης, ο οποίος μετά τον αγώνα των… δέκα ημερών με τον Ολυμπιακό καλείται μέσα στο Παγκρήτιο να ξεπεράσει την κακή φετινή του επίδοση (1-0-4) και να κερδίσει τη Λάρισα.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ-ΑΡΗΣ

Το κίνητρο για να διεκδικεί ο Άρης τους στόχους του στο πρωτάθλημα είναι σίγουρα μεγάλο. Στο βάθος του τούνελ, ωστόσο, υπάρχει ένα μεγαλύτερο που ίσως «πειράξει» τις ισορροπίες στο συγκεκριμένο ματς. Ο αγώνας στην Μαδρίτη την προσεχή Τετάρτη είναι όλη η πρόκριση στην επόμενη φάση και όσο κι αν δεν το θέλει να το σκέφτεται ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ, σίγουρα θα το σκέφτονται λιγάκι οι παίκτες του. Γεγονός που συμφέρει τον Πανσερραϊκό, που εκμεταλλεύεται προς το παρόν την έδρα του με ρεκόρ μέχρι τώρα 2-1-2.

ΑΕΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Οι συνεχόμενες εκτός έδρας ήττες έφεραν γκρίνια, προβληματισμό και απόσταση… Τεράστια απόσταση από την κορυφή, αφού οι έντεκα βαθμοί μοιάζουν αδύνατο να καλυφθούν πλέον. Η ΑΕΚ φαινομενικά έχει τεθεί εκτός τίτλου, ωστόσο αν υπάρχει «δικαίωμα» στην ελπίδα, μπορεί να το διεκδικήσει μόνο με νίκη επί του Ολυμπιακού, κάτι που θα χαρεί περισσότερο ακόμα και από την Ένωση ο Παναθηναϊκός. Οι ερυθρόλευκοι πέρασαν από το Παγκρήτιο και διατηρήθηκαν στην κορυφή, γνωρίζοντας πως αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ θα τους δώσει άλλο αέρα για τη συνέχεια.

Πηγή: gazzetta.gr