Απίστευτα πράγματα έγιναν στην εκτός έδρας αναμέτρηση της Μπενφίκα με την Μπελενένσες στην Πορτογαλία, καθώς οι γηπεδούχοι αναγκάστηκαν να παραταχθούν με εννέα παίκτες (οι δύο τερματοφύλακες) λόγω 14 κρουσμάτων κορονοϊού, με αποτέλεσμα να δεχτούν επτά γκολ στο πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος, η Μπελενένσες επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο με επτά παίκτες, καθώς δύο έμειναν στα αποδυτήρια επικαλούμενοι τραυματισμό, ενώ λίγο αργότερα ακόμη ένας ποδοσφαιριστής εμφανίστηκε τραυματίας. Έτσι, ο διαιτητής αναγκάστηκε να σφυρίξει τη λήξη της αναμέτρησης στο 48ο λεπτό, βάζοντας τέλος σε αυτή την παρωδία.

«Ήταν ντροπή αυτό που συνέβη σήμερα»

Όλα τα παραπάνω προκάλεσαν την «έκρηξη» του προέδρου της Μπελενένσες, Ρουί Πέντρο Σοάρες, ο οποίος άφησε αιχμές για τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, ενώ αποθέωσε τους ποδοσφαιριστές της ομάδας του που κατέβηκαν να παίξουν στο ματς.

«Η πρώτη δήλωση είναι για τους παίκτες μου. Παρακολουθώ ποδόσφαιρο 48 χρόνια και δεν έχω ξαναδεί παίκτες τόσο άξιους όσο αυτοί που αναγκάστηκαν να παίξουν. Για αυτούς, ένα αίσθημα βαθιάς κατανόησης, έδειξαν σε όλους τι σημαίνει να έχεις αξιοπρέπεια. Δεν θα μιλήσω για κανονισμούς και ημερολόγια. Παίξαμε εδώ σήμερα, ήταν κρίμα, εκτός από τους παίκτες που εμφανίστηκαν. Δεν έχω ξαναδεί τέτοια αξιοπρέπεια στη ζωή μου», ανέφερε ο πρόεδρος της Μπελενένσες, ο οποίος νωρίτερα είχε βάλει τα κλάματα με αυτά που έβλεπε.