Με τη νίκη του επί της Φενέρμπαχτσε με σκορ 1-0 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» το βράδυ της Πέμπτης (25/11), ο Ολυμπιακός εξασφάλισε τη δεύτερη θέση του 4ου ομίλου του Europa League. Αυτό σημαίνει πως θα βρίσκεται σίγουρα στην κλήρωση της 13ης Δεκεμβρίου για τον έξτρα νοκ άουτ γύρο που ισχύει από φέτος στη διοργάνωση και αντικατέστησε τη φάση των «32».

Σ’ αυτό το γύρο αναμετριούνται οι δεύτεροι κάθε ομίλου του Europa League με τις ομάδες που τερματίζουν στην 3η θέση των ομίλων του Champions League. Οι νικήτριες των οκτώ ζευγαριών περνούν στους «16» του Europa League, όπου θα τις περιμένουν όσες τερματίσουν στην πρώτη θέση του καθενός εκ των οκτώ γκρουπ. Αν ο Ολυμπιακός δεν πάρει την πρώτη θέση του ομίλου του στην τελευταία αγωνιστική θα κληθεί να παίξει με κάποια που θα «υποβιβαστεί» από τη μεγαλύτερη διοργάνωση συλλόγων της Ευρώπης στα ματς που θα γίνουν στις 17 και 24 Φεβρουαρίου.

Με μια αγωνιστική ν’ απομένει και στο καλεντάρι του Champions League, η εικόνα επί του παρόντος διαμορφώνεται ως εξής:

Στον πρώτο όμιλο τα εισιτήρια διεκδικούν η Λειψία και η Κλαμπ Μπριζ. Αμφότερες έχουν από τέσσερις βαθμούς. Η Λειψία, όμως, παίζει εντός έδρας με τη Μάντσεστερ Σίτι η οποία έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση και την πρωτιά. Οι Βέλγοι, από τη μεριά τους, παίζουν με την Παρί Σεν Ζερμέν στο «Παρκ ντε Πρενς».

Στο δεύτερο γκρουπ γίνεται… χαμός. Με εξαίρεση την Λίβερπουλ που έχει πάρει την πρόκριση και την πρώτη θέση, πιθανότητες για την κατάκτηση του δεύτερου εισιτηρίου που οδηγεί στους «16» έχουν η Πόρτο, η Μίλαν και η Ατλέτικο Μαδρίτης. Μια απ’ αυτές θα τερματίσει 3η και θα μεταφερθεί στο Europa League.

Από τον 3ο όμιλο, η ομάδα που θα συνεχίσει στο Europa League είναι γνωστή και πρόκειται για τη Ντόρτμουντ. Αυτή, δε, όταν κληθεί να παίξει τους αγώνες τον επόμενο Φεβρουάριο, λογικά, θα έχει και πάλι στη διάθεσή της τον Νορβηγό στράικερ Έρλινγκ Χάαλαντ. Από τον 4ο όμιλο, η Σέριφ Τίρασπολ των Ελλήνων Γιώργου Αθανασιάδη και Δημήτρη Κολοβού εξασφάλισε την 3η θέση.

Στον 5ο όμιλο, το ποια θα ακολουθήσει την Μπάγερν Μονάχου στους «16» και ποια θα συνεχίσει στο Europa League θα κριθεί στο φινάλε. Με τα ως τώρα δεδομένα, όμως, η Μπαρτσελόνα συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να είναι η 3η του γκρουπ. Παίζει με τους Βαυαρούς τη στιγμή που η Μπενφίκα υποδέχεται την αδιάφορη Ντιναμό Κιέβου.

Από τον 6ο όμιλο, ποια ομάδα θα βρεθεί στην κλήρωση της 13ης Δεκεμβρίου θα κριθεί από το αποτέλεσμα του Αταλάντα-Βιγιαρεάλ. Η νικήτρια θα περάσει στους «16» του Champions League και η χαμένη θα πάει στο Europa League. Κι ο 7ος όμιλος θα κριθεί στο τέλος. Η Λιλ, η Σάλτσμπουργκ, η Σεβίλλη και η Βόλφσμπουργκ έχουν πιθανότητες να πάρουν την πρόκριση και να τερματίσουν στην στην 3η θέση. Γνωστή είναι η ομάδα που θα «υποβιβαστεί» από τον 8ο όμιλο και πρόκειται για τη Ζενίτ.