Στον πρώτο αγώνα, στην Κωνσταντινούπολη, ο Ολυμπιακός είχε θριαμβεύσει με 3-0 επί της Φενέρμπαχτσε. Στο δεύτερο παιχνίδι τώρα, στο Φάληρο, θα ήταν αρκετό και το… μισό-μηδέν για να του δώσει και μαθηματικά την πρόκριση στους «32» του Europa League αλλά όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα έληγε χωρίς γκολ. Μέχρι που ήρθε το 90ο λεπτό και το «χτύπημα» του Τικίνιο, ο οποίος νωρίτερα είχε περάσει ως αλλαγή, με τους Πειραιώτες να εξασφαλίζουν και μαθηματικά την πρόκριση και να ελπίζουν ακόμη και για την 1η θέση του ομίλου.

Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι με στόχο το γρήγορο γκολ και θα μπορούσαν να το πετύχουν στο 5′, αν ο Αγκιμπού Καμαρά δεν έκανε άσχημο τελείωμα μετά το γύρισμα πάρε-βάλε του Μασούρα. Όπως και να έχει, ήταν μια φάση που προκαλούσε αισιοδοξία για τη συνέχεια, όπως και γενικά η παρουσία του Ολυμπιακού στο πρώτο 15λεπτο, αλλά στη συνέχεια εμφανίστηκαν και οι Τούρκοι.

Για την ακρίβεια, στο 18′ έφτασαν μια ανάσα από το 0-1 με το δοκάρι του Καχβετσί, ενώ στο 20′ είχαν νέα μεγάλη ευκαιρία, αυτή τη φορά με τον αμαρκάριστο Μπερίσα, το σουτ του οποίου έφυγε λίγο άουτ. Δύο φάσεις που υπενθύμισαν στους Πειραιώτες ότι θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, ενώ λίγα λεπτά μετά, στο 24′, ο Πέδρο Μαρτίνς αναγκάστηκε να κάνει αλλαγή, με τον τραυματία Παπασταθόπουλο να αφήνει τη θέση του στον Μπα.

Όπως και να έχει, το παιχνίδι συνεχίστηκε με τους ερυθρόλευκους να γίνονται ξανά απειλητικοί, σε δύο περιπτώσεις, με τον Ελ Αραμπί, αλλά η μπάλα δεν κατέληξε στα δίχτυα. Ούτε στο 32′, όταν η μπάλα κόντραρε στον Μαροκινό αλλά ο Έζελ απέκρουσε, ούτε στο 38′, όταν ο killer του Ολυμπιακού πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Χρυσή αλλαγή ο Τικίνιο

Οι ερυθρόλευκοι είχαν και την πρώτη φάση του β’ μέρους, με το σουτ του Αγκιμπού που κόντραρε και βγήκε κόρνερ στο 47′, για να απαντήσουν οι Τούρκοι στο 53′ με την ευκαιρία του Χακάν, ο οποίος αστόχησε εντός περιοχής. Στο 65′ μπήκε στο ματς για τη Φενέρμπαχτσε ο Πέλκας και αμέσως μετά, στο 68′, μπήκε και ο Βαλμπουενά για τον Ολυμπιακό, με το παιχνίδι να είναι ανοιχτό σε όλα τα αποτελέσματα και τους Πειραιώτες να έχουν μεγάλη ευκαιρία στο 74′ με τον Ελ Αραμπί που αστόχησε από καλή θέση.

Το ίδιο έγινε και λίγα λεπτά αργότερα, στο 79′, σε προσπάθεια του Λαλά, με το 0-0 να παραμένει ως το 90′, όταν ο Τικίνιο βρήκε δίχτυα και έδωσε στους ερυθρόλευκους τη νίκη και την πρόκριση και μαθηματικά στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης.

Κυνηγάει ακόμη και την 1η θέση

Με τη νίκη επί των Τούρκων ο Ολυμπιακός, όπως προαναφέραμε, εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκριση στους «32» του Europa League και μπορεί να το κάνει ακόμη και ως 1ος. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να νικήσει εκτός έδρας την Αντβέρπ και παράλληλα η Άιντραχτ Φρανκφούρτης να ηττηθεί στην Κωνσταντινούπολη από τη Φενέρμπαχτσε. Οι Γερμανοί αυτή τη στιγμή είναι στο +2 (11 βαθμοί έναντι 9) κι αν πάρουν έστω την ισοπαλία οι δύο ομάδες θα ισοβαθμίσουν στην κορυφή, αλλά η Άιντραχτ υπερτερεί στην ισοβαθμία έχοντας κερδίσει και τους δύο αγώνες με τους ερυθρόλευκους.

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος (24′ Μπα), Σισέ, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Μαντί Καμαρά (46′ Μπουχαλάκης), Μασούρας (68′ Βαλμπουενά), Αγκιμπού Καμαρά, Ονιεκούρου (46′ Ρόνι Λόπες), Ελ Αραμπί (81′ Τικίνιο).

Φενέρμπαχτσε: Έζερ, Οσάγι-Σάμουελ, Τίσεραντ, Κιμ, Νόβακ (78′ Σαλάι), Μερτ Χακάν, Σόσα, Ζάιτς (65′ Μέιερ), Καχβετσί (65′ Πέλκας), Μπερίσα, Ρόσι (78′ Καντιόγλου).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

  1. Άιντραχτ Φρ. 11
  2. Ολυμπιακός 9
  3. Φενέρμπαχτσε 5
  4. Αντβέρπ 3

Τελευταία αγωνιστική (9/12)
Αντβέρπ – Ολυμπιακός
Φενέρμπαχτσε – Άιντραχτ Φρ.