Δύο αποτελέσματα αναζητά απόψε ο ΠΑΟΚ στο άδειο «Tehelne Pole» της Μπρατισλάβα απέναντι στην Σλόβαν για να παραμείνει ζωντανός στο παιχνίδι της πρόκρισης στα νοκ άουτ παιχνίδια του Europa Conference League.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου και οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένοι να ξεχάσουν την ήττα από τον Ατρόμητο και να επικεντρωθούν στον αποψινό «τελικό» της 2ης θέσης.

Ο «Δικέφαλος» κατόρθωσε, με την εντός έδρας ήττα από την Κοπεγχάγη (1-2), να κάνει άνω-κάτω τον όμιλο κι από εκεί που φάνταζε πριν από τα παιχνίδια της 4ης αγωνιστικής ως το φαβορί για την πρώτη θέση τώρα έφτασε να δίνει απόψε τον υπερ πάντων αγώνα στη Σλοβακία.

Οι Δανοί βρίσκονται στο +2 από την ελληνική ομάδα και τους Σλοβάκους, με μια νίκη στο Γιβραλτάρ επί της αδύναμης Λίνκολν θα φτάσουν στους 12 βαθμούς, την ώρα που ΠΑΟΚ και Σλόβαν θα λύνουν τις μεταξύ τους διαφορές στο άδειο «Tehelne Pole».

Όλα τα σενάρια πριν τους αγώνες της 5ης αγωνιστικής

Ποια σενάρια υπάρχουν ενόψει των δύο τελευταίων αγωνιστικών του ομίλου:

1. Ο ΠΑΟΚ με νίκη στην Μπρατισλάβα θα είναι μίνιμουμ 2ος στον όμιλο, έχοντας αφήσει την Σλόβαν στους 7 βαθμούς υπερτερώντας ακόμη και σε περίπτωση ισοβαθμίας.

2. Σε περίπτωση ισοπαλίας στο Σλόβαν – ΠΑΟΚ, τότε την τελευταία αγωνιστική ο «Δικέφαλος» απέναντι στη Λίνκολν θα θέλει καλύτερο αποτέλεσμα από τους Σλοβάκους που την ίδια ώρα θα παίζουν στην Κοπεγχάγη.

3. Σε περίπτωση που την 6η αγωνιστική ΠΑΟΚ και Σλόβαν κερδίσουν, τότε οι «ασπρόμαυροι» θα πρέπει να έχουν καλύτερη διαφορά τερμάτων από τους Σλοβάκους. Αυτή την στιγμή η Σλόβαν βρίσκεται στο +1 και ο «Δικέφαλος» θα θέλει νίκη με πολλά γκολ απέναντι στη Λίνκολν για να περάσει ως δεύτερος. Αν και τότε οι δύο ομάδες μείνουν στα ίδια γκολ, τότε θα μετρήσουν τα κριτήρια της καλύτερης επίθεσης στο γκρουπ κτλ.

4. Μαθηματικά η πρώτη θέση δεν έχει κριθεί, με έξι βαθμούς στο τραπέζι παραμένει ανοικτή, ωστόσο θα πρέπει η Κοπεγχάγη να μην κερδίσει κανένα από τα δύο τελευταία παιχνίδια και είτε ο ΠΑΟΚ, είτε η Σλόβαν να κάνουν το «δύο στα δύο».

5. Με ήττα στη Σλοβακία ο ΠΑΟΚ μένει εκτός συνέχειας της διοργάνωσης.

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου

Μετά τις τέσσερις αγωνιστικές η βαθμολογία στον 6ο όμιλο έχει διαμορφωθεί ως εξής:

1. Κοπεγχάγη 9 (9-5)

2. Σλόβαν 7 (8-5)

3. ΠΑΟΚ 7 (6-4)

4. Λίνκολν 0 (2-11)

Το πρόγραμμα

5η αγωνιστική (Σήμερα – 19:45)

Λίνκολν – Κοπεγχάγη

Σλόβαν – ΠΑΟΚ

6η αγωνιστική (9/12 – 22:00)

Κοπεγχάγη – Σλόβαν

ΠΑΟΚ – Λίνκολν

Πηγή: gazzetta.gr