Η Αστυνομία της Καταλονίας ερευνά την υπόθεση διάρρηξης και ληστείας του σπιτιού του άσου της Μπαρτσελόνα, Άνσου Φάτι. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής κατήγγειλε πως του έκλεψαν μετρητά, ρολόγια και κοσμήματα. Η λεία των διαρρηκτών υπολογίζεται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ, σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ.

Η ληστεία συνέβη το περασμένο Σάββατο (20/11). Ο 19χρονος επιθετικός, που είναι τραυματίας αυτή την εποχή, βρέθηκε στο «Καμπ Νόου» και παρακολούθησε από τις εξέδρες τη νίκη της ομάδας του με 1-0 στο ντέρμπι της Βαρκελώνης επί της Εσπανιόλ, στο ντεμπούτο του νέου τεχνικού των «μπλαουγκράνα», Τσάβι Ερνάντεθ.

Στο μεταξύ, στο σπίτι του βρίσκονταν συγγενείς και μάλιστα έβλεπαν το παιχνίδι από την τηλεόραση όταν άκουσαν θορύβους από τον πρώτο όροφο της οικίας, που βρίσκεται στην περιοχή Σαν Κουγάτ δελ Βαγές και κάλεσαν την Άμεση Δράση φοβισμένοι.

Όπως αποκάλυψε η καταλανική εφημερίδα «La Vanguardia», οι ληστές έβαλαν στο στόχαστρο μονάχα τον πρώτο όροφο και δεν ασχολήθηκαν με άλλα μέρη του σπιτιού. Μπήκαν και βγήκαν μέσα σε λίγα λεπτά και όταν έφτασαν οι αστυνομικές δυνάμεις βρήκαν τον χώρο αναστατωμένο και τα πολύτιμα αντικείμενα καθώς και μετρητά να λείπουν.

Αυτό είναι το έκτο περιστατικό που καταγράφεται ληστεία σε σπίτι ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα ενώ εκείνος βρίσκεται στο γήπεδο, τα τελευταία τρία χρόνια. Προηγουμένως, είχαν πέσει θύματα ο Τζεράρ Πικέ, ο Τζόρντι Άλμπα, ο Κέβιν – Πρινς Μπόατενγκ, ο Νέλσον Σεμέδο κι ο Άρτουρ. Καθώς το φαινόμενο βρίσκεται σε έξαρση στην Ισπανία, η La Liga και οι αστυνομικές αρχές έχουν δώσει ειδικές εντολές στους συλλόγους και στους ποδοσφαιριστές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς πρόκειται για σπείρες που «χτυπούν» αποκλειστικά σπίτια ποδοσφαιριστών. Από το 2018 έχουν υπάρξει σχεδόν 30 καταγγελίες για ληστείες σε σπίτια παικτών και προπονητών.