Η επιστροφή στην αγωνιστική δράση μετά από τη διακοπή για τους αγώνες των εθνικών ομάδων, σημαίνει πως η Φενέρμπαχτσε καλείται να δώσει δύο πολύ σημαντικά ματς μέσα σε λίγες ημέρες. Την Κυριακή (21/11) έχει ντέρμπι της Κωνσταντινούπολης με τη Γαλατασαράι για το πρωτάθλημα της Τουρκίας και την ερχόμενη Πέμπτη (25/11) κρίσιμο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για το Europa League. Έτσι, ο Αλί Κοτς, ο πρόεδρος της ομάδας όπου αγωνίζεται ο Έλληνας διεθνής μεσοεπιθετικός Δημήτρης Πέλκας αποφάσισε να πάρει… δραστικά μέτρα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ensonhaber.com έδωσε εντολή να σφάξουν ένα κριάρι στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου «Σουκρού Σαράτσογλου» προκειμένου να σταματήσει η… κακοδαιμονία της ομάδας του και τα αρνητικά αποτελέσματα. Έπειτα από 12 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Τουρκίας, η Φενέρμπαχτσε βρίσκεται στην 7η θέση με 20 βαθμούς, δέκα μακριά από την πρωτοπόρο Τράμπζονσπορ των Τάσου Μπακασέτα και Μανώλη Σιώπη. Στον 4ο όμιλο του Europa League είναι 3η με πέντε βαθμούς ύστερα από τέσσερα ματς.

Επιπλέον, ο Αλί Κοτς κάλεσε και τον ιμάμη από το τζαμί Κιζιλτοπράκ και του ζήτησε να προσευχηθεί στον Αλάχ για να αλλάξουν τα αποτελέσματα της ομάδας και να έχει καλύτερη τύχη στη συνέχεια των υποχρεώσεών της. Του παρακάλεσαν, δε, να ευλογήσει και τα δοκάρια ώστε η Φενέρμπαχτσε να σκοράρει, αλλά να μην δέχεται γκολ. Ο ιμάμης, αναφέρει η ίδια πηγή του ξεκαθάρισε, πως «εγώ δεν κάνω μάγια, αλλά ούτε και λύνω μάγια. Μπορώ μονάχα να προσευχηθώ στον Αλάχ ώστε να είσαι προστατευμένος τόσο εσύ όσο και η ομάδα σου από το κακό μάτι».

Η πράξη του Αλί Κοτς θεωρήθηκε υπερβολική ακόμη κι από μερίδα των οπαδών της ίδιας ομάδας. Όταν ανέλαβε τις τύχες του κλαμπ παρουσιάστηκε ως ένας πρωτοποριακός παράγοντας που θα οδηγούσε το σύλλογο στη σύγχρονη εποχή.