Πριν από το ματς της Τρίτης (1/11) ΑταλάνταΜάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον 6ο όμιλο του Champions League στο «Gewiss Stadium» του Μπέργκαμο, άρχισαν τα… παρατράγουδα. «Ultras» της Αταλάντα φορώντας μάσκες στα πρόσωπά τους επιτέθηκαν σε Άγγλους εκδρομείς σε μπαρ. Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Το παιχνίδι των δύο ομάδων έχει μεγάλη σημασία και μπορεί να καθορίσει και το υπόλοιπο της σεζόν τους μιας και αμφότερες παλεύουν για να πάρουν την πρόκριση στους «16» του θεσμού. Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, ορισμένοι οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκονταν εδώ και μέρες στην Ιταλία και κάποιοι εξ αυτών δέχθηκαν επίθεση από περίπου 20 χούλιγκανς που τους πέταξαν αντικείμενα και καπνογόνα στο μαγαζί όπου έτρωγαν και έπιναν.

Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν εξαιτίας της άμεσης επέμβασης των υπεύθυνων του καταστήματος της «The Ritual Pub», οι οποίοι γρήγορα μπλόκαραν την είσοδο και κλείδωσαν τις πόρτες. Ωστόσο, οι οπαδοί της Αταλάντα εκτόξευσαν μπουκάλια προς εκείνους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πρόσωπο, ενώ μια Αγγλίδα τουρίστρια χτύπησε στον ώμο. Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της Δευτέρας (1/11).

Το περασμένο Σάββατο, οι οπαδοί της Αταλάντα επιτέθηκαν στον τερματοφύλακα της Λάτσιο, Πέπε Ρέινα, στη διάρκεια του αγώνα δύο κλαμπ (2-2) για το ιταλικό πρωτάθλημα. Οι αρχές συνέλαβαν τρεις από αυτούς και πέραν των κατηγοριών που τους βαραίνουν τους απαγορεύθηκε η είσοδος στα γήπεδα για πέντε χρόνια.