Ο Πέπε Γκουαρδιόλα έσταξε… μέλι για τον Ζεσουάλδο Φερέιρα και τόνισε έτοιμος να σπάσει την αρνητική παράδοση της Μπαρτσελόνα στην Αθήνα.

Αναλυτικά o τεχνικός της καλύτερης ομάδας στον κόσμο την τελευταία τριετία τόνισε:

-Ο ανταγωνισμός που υπάρχει στην ομάδα φαίνεται από το ότι ο Αντριάνο δεν έχει παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ;

«Αυτός είναι ένας τρόπος να το δεις. Έχουμε πολλά παιχνίδια, είναι καλός ποδοσφαιριστής, παλεύει και όποιος αξίζει παίζει».

-Το πως θα παίξετε εξαρτήθηκε από το αποτέλεσμα με την Ρουμπίν και ότι την Δευτέρα υπάρχει η Ρεάλ;

«Όχι. Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι μια διαφορετική διοργάνωση. Πρέπει να δώσεις τα πάντα για την νίκη. Και αυτό θα κάνουμε».

-Το γεγονός ότι παίζετε με την Ρεάλ βοηθά στο να φύγει η πίεση;

«Το πρόγραμμα είναι αυτό που είναι. Αυτό δεν το παίρνουμε υπ΄όψιν μας. Άλλες φορές παίζεις πολλά ματς σε λίγες μέρες. Αυτό είναι το πρόγραμμα και αυτό θα ακολουθήσουμε».

-Ο Ινιέστα παίζει περισσότερο σε σχέση με πέρυσι, όλο και καλύτερα. Πόσο έχει επηρεάσει αυτό την ομάδα;

«Ο Αντρές είναι πάρα πολύ σημαντικός. Πέρυσι δεν έπαιξε πολύ λόγω τραυματισμού. Έχει μεγάλο ειδικό βάρος. Όσο περισσότερο παίζει τόσο καλύτερος γίνεται γιατί η εμπειρία έρχεται μέσα από τα παιχνίδια».

-Οι ποδοσφαιριστές σου και γενικά σαν ομάδα πως προσπαθείτε να κάνετε για να συγκεντρωθείτε στο αυριανό παιχνίδι ενώ περιμένει η Ρεάλ;

«Δεν είναι καθόλου δύσκολο. Δύο χρόνια το έχουμε κάνει. Έχουμε ένα ματς αύριο και το επόμενο μετά από έξι μέρες. Θα παίξουμε αύριο ένα ματς και μετά θα ξεκουραστούμε και θα δουλέψουμε για το επόμενο ματς».

-Περιμένατε να είναι ο Παναθηναϊκός τελευταίος στον όμιλο σε σχέση με τις ομάδες του ομίλου;

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοια λογική. Θα παίξουμε τους καλύτερους που έχω στην διάθεση μου. Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό εγώ δεν κάθομαι να σκέφτομαι από την κλήρωση τι θα γίνει. Ήταν εξ’αρχής δύσκολος όμιλος και αυτό φαίνεται από το ότι ακόμη δεν έχουμε προκριθεί στην επόμενη φάση».

-Το Κατάρ έχει βάλει υποψηφιότητα για το Μουντιάλ. Πως το βλέπετε;

«Είναι καλή επιλογή. Έχω ζήσει εκεί, το ποδόσφαιρο ανεβαίνει και νομίζω ότι είναι καλή επιλογή να γίνει εκεί ένα Μουντιάλ».

-Η Μπαρτσελόνα έχει κακή παράδοση κόντρα στον Παναθηναϊκό…

«Αυτό δείχνει πόσο δύσκολη είναι αυτή η διοργάνωση. Αύριο έχουμε ευκαιρία να σπάσουμε την παράδοση και τις στατιστικές. Πέρυσι φτάσαμε στα ημιτελικά και πήραμε το πρωτάθλημα. Αυτό δείχνει ότι δεν τα πήγαμε και τόσο άσχημα».

-Ο Παναθηναϊκός έχει νέο προπονητή. Τον Ζεσουάλδο. Ποια η γνώμη σας;

«Φυσικά περιμένω τον καλύτερο δυνατό αντίπαλο. Είναι ένα μειονέκτημα ότι δεν ξέρουμε πως θα παρουσιαστεί ο νέος ο προπονητής. Τον  ξέρουμε τον Ζεσουάλδο από την Πόρτο, την Μάλαγα αλλά όχι από τον Παναθηναϊκό. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι».

-Πριν 16 χρόνια ήσασταν στο ίδιο ξενοδοχείο, στο ίδιο γήπεδο χάσατε τον τελικό. Πως αντιμετωπίζετε αυτή την αρνητική παράδοση;

«Ναι. Το ξενοδοχείο δεν το θυμάμαι αλλά φυσικά θυμάμαι το γήπεδο. Ήταν μεγάλη απογοήτευση να χάνεις τον τελικό από την μεγάλη Μίλαν. Αυτά συμβαίνουν, είναι παρελθόν και πλέον κοιτάμαι μπροστά».

-Πόσο σημαντική είναι η πρωτιά στον όμιλο;

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό. Πρέπει πάνω από όλα να προκριθείς αλλά είναι καλύτερο να έχεις την ρεβάνς στους 16 στην έδρα σου. Εξαρτάται και από την Καζάν αλλά εμείς πρέπει να κάνουμε αυτό που πρέπει. Να πάρουμε την νίκη».

-Είπατε δεν ξέρετε τον προπονητή από τον Παναθηναϊκό. Πως το αντιμετωπίζετε;

«Η άφιξη ενός νέου προπονητή δημιουργεί μεγάλο ενθουσιασμό. Με την Πόρτο ήταν πολύ καλός ο Φερέιρα αλλά δεν ξέρουμε πως θα παίξει αύριο με τον Παναθηναϊκό. Θα θέλαμε να έχουμε ένα δείγμα για το πως παίζει η ομάδα με τον συγκεκριμένο προπονητή».

-Λέγανε ότι η Μπαρτσελόνα έχει πολλά προβλήματα αλλά στα τελευταία ματς η ομάδα δείχνει σε πολύ καλό δρόμο. Είχες πει ότι θα φτάσουμε στο ντέρμπι με την Ρεάλ στην καλύτερη κατάσταση…

«Είμαστε σε αρκετή καλή κατάσταση. Αποτελεί εγγύηση για την κατάσταση της ομάδας αλλά πρέπει να το δείξεις μέσα στο γήπεδο. Αναλόγως το αυριανό παιχνίδι θα προετοιμαστούμε για το ματς με την Ρεάλ».

Πηγή: gazzetta.gr