Ο Τόμας Τούχελ είναι ευτυχισμένος που δουλεύει στην Τσέλσι. Για να φτάσει ένας προπονητής να το πει αυτό – καθώς ο σύλλογος στην εποχή του Ρόμαν Αμπράμοβιτς έχει προσλάβει 15 τεχνικούς σε λιγότερο από 18 χρόνια – φανταστείτε τί πέρασε στην προηγούμενη δουλειά του.

Το ένθετο περιοδικό της ιταλικής εφημερίδας, «Gazzetta dello Sport», το «Sportweek», δημοσιεύει σήμερα (23/10) τους διαλόγους ορισμένων εκ των καλεσμένων στο διάσημο «Festival dello Sport» που γίνεται κάθε χρόνο στην Ιταλία. Ο Τόμας Τούχελ συμμετείχε και μίλησε για τις εμπειρίες του στην Παρί Σεν Ζερμέν. Ο Γερμανός πρώτα επαίνεσε τον στράικερ της ομάδας του, Ρομέλου Λουκάκου, ενώ παράλληλα άφησε αιχμές κατά του Νεϊμάρ και του Κιλιάν Μπαπέ, των αστέρων που είχε υπό τις οδηγίες του από το 2018 ως το 2020 στη γαλλική πρωτεύουσα.

«Είναι πιο εύκολο να προπονείς τον Ρομέλου Λουκάκου από ότι τον Νεϊμάρ ή τον Κιλιάν Μπαπέ», ανέφερε και πρόσθεσε: «Οι δύο σύλλογοι έχουν μεγάλες διαφορές όσον αφορά στο στιλ της διοίκησης, αλλά και στην οργάνωση. Στην Παρί Σεν Ζερμέν ορισμένες φορές ένιωθα πως ήμουν ο Υπουργός Αθλητισμού. Δεν έφτανε που έπρεπε να διαχειρίζομαι τους ποδοσφαιριστές, αλλά έπρεπε να διαχειρίζομαι και μέλη των οικογενειών τους και του περιβάλλοντός τους, καθώς και φίλους των αστέρων. Στην Τσέλσι δουλεύω με μεγαλύτερη ηρεμία», ανέφερε. Βέβαια, σ’ αυτό έχει συμβάλλει το γεγονός πως κατέκτησε το Champions League.

Απομένει να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση από το «Παρκ ντε Πρενς» γιατί και οι αστέρες της Παρί Σεν Ζερμέν δεν ήταν απόλυτα ικανοποιημένοι μαζί του και με την προσέγγισή του. Πολλάκις υπήρξαν διαπληκτισμοί του Νεϊμάρ και του Κιλιάν Μπαπέ με τον Τόμας Τούχελ, ακόμη και δημοσίως. Ο Γερμανός προπονητής απολύθηκε από την Παρί Σεν Ζερμέν λίγους μήνες αφότου οδήγησε την ομάδα στον τελικό του Champions League του 2020, όπου και ηττήθηκε με 1-0 από την Μπάγερν Μονάχου στη «φούσκα» της Λισαβόνας.