Στο δεύτερο παιχνίδι τους στην κανονική σεζόν του NBA, οι Μιλγουόκι Μπακς ηττήθηκαν με 137-95 από τους Μαϊάμι Χιτ στην «FTX Arena» της Φλόριντα. Οι πρωταθλητές ήταν αγνώριστοι σε σύγκριση με την πρεμιέρα κόντρα στους Μπρούκλιν Νετς.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο περιορίστηκε σε 23 λεπτά συμμετοχής, στα οποία σημείωσε 15 πόντους, ενώ μάζεψε και δέκα ριμπάουντ. Έπειτα, ο προπονητής Μάικ Μπούντενχολζερ βλέποντας πως δεν υπάρχει δυνατότητα επιστροφής, άδειασε τον πάγκο του κι έδωσε χρόνο στους αναπληρωματικούς. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έπαιξε 18 λεπτά και είχε έξι πόντους, ενώ 18 λεπτά αγωνίστηκε κι ο Γιώργος Καλαϊτζάκης που έβαλε οκτώ πόντους.

Οι Μαϊάμι Χιτ βρέθηκαν σε μεγάλη ρέντα ιδίως στη διάρκεια της πρώτης περιόδου όπου ουσιαστικά κρίθηκε το ματς. Ό,τι κι αν έκαναν στο παρκέ τους έβγαινε και ολοκλήρωσαν το πρώτο 12λεπτο με 40-17! Παράλληλα, το γεγονός πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπου φορτώθηκε με δύο φάουλ στο πρώτο μέρος έπαιξε το ρόλο του. Ο κόουτς Μπούντενχολζερ αναγκάστηκε να αλλάξει τα πλάνα του και γενικά όλη η ομάδα έχασε την επιθετικότητά της. Στο δεύτερο 12λεπτο τα πράγματα ισορρόπησαν κάπως (32-26), αλλά και πάλι οι Χιτ δεν επέτρεψαν στους Μπακς να μπουν στο παιχνίδι καθώς συνέχισαν να πρωταγωνιστούν ο Τζίμι Μπάτλερ (29′, 21 π., 4 ριμπ., 6 ασ.), ο Μπαμ Αντεμπάγιο (23′, 20 π., 13 ριμπ.) κι ο Τάιλερ Χίρο (24′, 27 π., 6 ριμπ., 5 ασ.).

Οι Χιτ πέραν της ευστοχίας τους από την περιφέρεια (15/35 τρίποντα) έπαιξαν και εξαιρετική άμυνα. Αυτή ήταν η πρεμιέρα για την ομάδα του Έρικ Σπούλστρα που αυτή τη σεζόν έχει ως στόχο να φτάσει όσο πιο μακριά μπορεί και θεωρείται ένα από τα αουτσάιντερ για τον τίτλο. Στην πρώτη δύσκολη εκτός έδρας αποστολή, τα «ελάφια» δεν ήταν ο εαυτός τους. Ωστόσο, σύντομα θα έχουν την ευκαιρία ν’ αφήσουν αυτό το ματς πίσω τους. Οι Μιλγουόκι Μπακς επιστρέφουν στη δράση τα ξημερώματα της Κυριακής (24/10) στο ματς εναντίον των Σαν Αντόνιο Σπερς και πάλι μακριά από το «σπίτι» τους.