Οι Μιλγουόκι Μπακς αφού φόρεσαν τα δαχτυλίδια των πρωταθλητών, έδειξαν και μέσα στο παρκέ πως παραμένουν οι κυρίαρχοι. Διέλυσαν τους διεκδικητές Μπρούκλιν Νετς με 127-104 στο «Fiserv Forum» και άρχισαν την υπεράσπιση του τίτλου τους με τον καλύτερο τρόπο στην πρεμιέρα της νέας σεζόν του NBA.

Τα «ελάφια» έλαμψαν στην πρώτη περίοδο όπου έπαιξαν καταπληκτικά στην επίθεση και επικράτησαν στο αρχικό 12λεπτο με 37-25. Έκτοτε δεν κοίταξαν πίσω τους. Άντεξαν στην αντεπίθεση των Μπρούκλιν Νετς στη δεύτερη περίοδο (29-34) και στο δεύτερο μέρος «λύθηκαν» εξ ολοκλήρου (31-26 και 30-19 τα δύο τελευταία 12 λεπτα), παραμένοντας αποτελεσματικά και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Ο Αντετοκούνμπο δεν είχε αντίπαλο

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ηγήθηκε της προσπάθειας των Μιλγουόκι Μπακς. Ο Έλληνας σούπερ σταρ εντυπωσίασε στη μονομαχία του με τον Κέβιν Ντουράντ. Είχε 32 πόντους σε 31 λεπτά συμμετοχής με 12-25 σουτ και 7-9 ελεύθερες βολές, μάζεψε επίσης 14 ριμπάουντ (τα πέντε επιθετικά), μοίρασε επτά ασίστ, είχε δύο μπλοκ κι ένα κλέψιμο. Ο «Greek Freak» ήταν μέσα σ’ όλα και τρομοκράτησε τους Μπρούκλιν Νετς στη ρακέτα, οι οποίοι δεν είχαν καμία απάντηση για να περιορίσουν τη δύναμή του και τα αθλητικά του προσόντα. Ο Κέβιν Ντουράντ έβαλε κι αυτός 32 πόντους, αλλά μόνος του δεν μπορούσε να κάνει τη διαφορά.

«Ήταν δύσκολο καθώς ήμασταν ενθουσιασμένοι, αλλά καταφέραμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι μόλις τέλειωσε η τελετή και κάναμε καλή δουλειά και πήραμε τη νίκη. Έχουμε καλή ομάδα με βάθος στον πάγκο», ανέφερε μετά την ολοκλήρωση του ματς. Να σημειώσουμε πως ανακοινώθηκε από την λίγκα πως αποτελεί έναν από τους κορυφαίους 75 παίκτες του NBA, όλων των εποχών.

Η ομάδα της Νέας Υόρκης προσπαθεί να συγκεντρωθεί στο αγωνιστικό σκέλος αφού εδώ και καιρό το μόνο που απασχολεί είναι τί μέλλει γενέσθαι με τον γκαρντ Κάιρι Έρβινγκ και το αν θα εμβολιαστεί προκειμένου να επιστρέψει στη δράση. Στο μεταξύ, ο έτερος σταρ των Μπρούκλιν Νετς, ο Τζέιμς Χάρντεν – που πολλάκις έχει ασκήσει κριτική στον Γιάννη Αντετοκούνμπο – απογοήτευσε έχοντας 20 πόντους, αλλά με 6-16 σουτ και 4-4 βολές.

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο πρόσθεσε έξι πόντους σε 12 λεπτά συμμετοχής με 2-4 σουτ και 2-2 βολές, συνέλεξε έξι ριμπάουντ κι είχε κι ένα κόψιμο και μια ασίστ. Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης έκανε το ντεμπούτο του στο NBA μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό του ματς. Πήρε μια επιθετική προσπάθεια, αλλά αστόχησε ενώ μάζεψε κι ένα ριμπάουντ. Επόμενη στάση για τους πρωταθλητές οι Μαϊάμι Χιτ εκτός έδρας τα ξημερώματα της Παρασκευής (22/10).