Ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο δεν έχουν μόνο το τρόπαιο του Πρωταθλητή του NBA, πλέον, έχουν και το δαχτυλίδι για να το αποδεικνύουν. Έγιναν ο δεύτερος κι ο τρίτος της οικογένειας που φορούν το κόσμημα στο δάχτυλο μετά από τον Κώστα Αντετοκούνμπο που κατέκτησε τον τίτλο το 2020 ως μέλος των Λος Άντζελες Λέικερς.

Σε μια φαντασμαγορική τελετή στο «Fiserv Forum» πριν από την πρεμιέρα της νέας σεζόν του NBA, μεταξύ των Μιλγουόκι Μπακς και των Μπρούκλιν Νετς, ο σύλλογος μοίρασε τα δαχτυλίδια στους παίκτες που οδήγησαν το κλαμπ στην κορυφή έπειτα από 50 χρόνια. Σαφώς και πρωταγωνιστής ήταν ο «Greek Freak», αλλά και το… πολύτιμο φορτίο όπως το χαρακτήρισαν οι Μπακς, οι οποίοι ακολούθησαν τη διαδρομή της τσάντας με τα δαχτυλίδια μέσα από τα social media τους. Όταν ήρθε η σειρά να πάρει ο Γιάννης το δικό του όλο το γήπεδο φώναζε «MVP, MVP MVP». Πριν την έναρξη της διαδικασίας, δε, το NBA ανακοίνωσε τους πρώτους 25 από τους καλύτερους 75 παίκτες όλων των εποχών κι ο Αντετοκούνμπο ήταν ανάμεσα τους!

Έτσι είναι το δαχτυλίδι με τα 360 διαμάντια

Έπειτα, έφτασε η μεγάλη στιγμή και δημοσίευσαν την φωτογραφία από το δαχτυλίδι του Γιάννη Αντετοκούνμπο: έχει πάνω το νούμερο 34, τον αριθμό της φανέλας του, χαραγμένο το όνομά του και από τη μια πλευρά γράφει «Fear the Deer» (σ.σ. να φοβάστε τα ελάφια – το μότο της ομάδας) και από την άλλη «Bucks in 6», δηλαδή ότι οι Μπακς νίκησαν στους τελικους σε έξι ματς, το οποίο έγινε και το σλόγκαν τους στη διάρκεια των playoffs.

Η κορυφή του, δε, μπορεί ν’ αφαιρεθεί και να φορεθεί και ως μενταγιόν. «Με τα χρόνια τα δαχτυλίδια των πρωταθλητών γίνονται ολοένα και μεγαλύτερα, δεν είναι πρακτικά. Πολλοί παίκτες δεν τα φορούν καν. Θέλαμε να φτιάξουμε κάτι που θα είναι άνετο», ανέφερε ο Τζέισον Αράσεμπεν, CEO της εταιρίας Jason of Beverly Hills, που σχεδίασε και κατασκεύασε τα δαχτυλίδια. Στο εσωτερικό του, αφού αφαιρεθεί το… μενταγιόν, υπάρχει ένας κωδικός QR που όταν οι παίκτες τον σαρώσουν θα τους μεταφέρει σ’ ένα βίντεο με ξεχωριστές στιγμές από την πορεία ως τον τίτλο.

Κι όσο από πολύτιμους λίθους, άλλο τίποτα. Η κορυφή είναι στολισμένη με 360 διαμάντια όσες και οι νίκες υπό την παρούσα διοίκηση των Μιλγουόκι Μπακς. Έπειτα, υπάρχουν άλλα 16 διαμάντια σε κάθε πλευρά αντιστοιχούν στις νίκες που έκανε η ομάδα στα playoffs και στους τίτλους της κατηγορίας τους.

Τα ζαφείρια 4,14 καρατιών που σχηματίζουν το ελάφι, αντιπροσωπεύουν στον ταχυδρομικό κώδικα του Μιλγουόκι – 414. Οι 50 στρόγγυλοι λίθοι στο εσωτερικό είναι για τα 50 χρόνια από τότε που είχε η ομάδα να κατακτήσει τον τίτλο. Μέρος του δαχτυλιδιού αντιγράφει μέρος του γηπέδου «Fiserv Forum» και τα δύο τρόπαια στο εσωτερικό, τα δύο πρωταθλήματα που έχει ο σύλλογος. Το τρόπαιο Larry O’ Brien στην κορυφή του δαχτυλιδιού είναι χρυσό κατά 65,3% – όσο ήταν και το ποσοστό νικών των Μπακς στη διάρκεια της σεζόν. Υπάρχουν και άλλα τέτοια… μικρά στοιχεία και παιχνίδια με τους αριθμούς και τα καράτια σε όλο τα δαχτυλίδι. Το οποίο, πλέον, έχει κατόχους.