Με τις καλύτερες προϋποθέσεις ξεκίνησε η 3η αγωνιστική των ομίλων του Champions League, αφού στα πρώτα δύο παιχνίδια σημειώθηκαν 11 γκολ! Δύο παιχνίδια, στα οποία οι φιλοξενούμενοι πήραν επιβλητικές νίκες, όπως δείχνουν και τα τελικά σκορ. Η Μάντσεστερ Σίτι πήγε στο Βέλγιο και… τρομοκράτησε τη Μπριζ με το 5-1, την ίδια ώρα που η Σπόρτινγκ Λισαβόνας έκανε περίπατο στην Κωνσταντινούπολη όπως δείχνει και το 4-1 επί της Μπεσίκτας.

Η Σίτι είχε ηττηθεί από την Παρί Σεν Ζερμέν την προηγούμενη αγωνιστική, οπότε ήταν δεδομένο ότι θα πήγαινε στο Βέλγιο για να ξεσπάσει στη Μπριζ. Και ακριβώς αυτό έκανε. Στο 30′ ο Ζοάο Κανσέλο από την τρομερή μπαλιά του Φόντεν έκανε το 0-1 και στο 43′ ο Μαχρέζ με πέναλτι το 0-2, για να δοθεί η συνέχεια για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα στο β’ μέρος: 0-3 ο Γουόκερ στο 53′, 0-4 ο Πάλμερ στο 67′ και 1-5 (ξανά) ο Μαχρέζ στο 84′, αφού οι γηπεδούχοι είχαν βάλει στο 81′ το γκολ της τιμής με τον Βανάκεν.

Σπόρτινγκ Λισαβόνας

Νίκη για 3η θέση η Σπόρτινγκ

Στο άλλο παιχνίδι που έγινε νωρίτερα, η Σπόρτινγκ Λισαβόνας πάτησε με 4-1 τη Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη και πήρε το πρώτο τρίποντο, αφήνοντας στο μηδέν τους Τούρκους. Οι Πορτογάλοι άνοιξαν το σκορ στο 15′ με τον Κόατες και ο ίδιος παίκτης ήταν που τους έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ στο 27′, αφού ενδιάμεσα, στο 24′, οι γηπεδούχοι είχαν ισοφαρίσει με τον Λαρίν. Στο 44′ ο Σαράμπια με πέναλτι έκανε το 1-3 για τη Σπόρτινγκ, η οποία ολοκλήρωσε τον θρίαμβό της με το 1-4 από τον Παουλίνιο στο 89′.