Μυθική ματσάρα στην Σαιτάμα, με την Αργεντινή να γνωρίζει την συντριβή από την Σλοβενία, με 100 – 118, με τον Λούκα Ντόντσιτς να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Το τελικό σκορ τα λέει όλα. Η Σλοβενία πήρε τα ηνία από νωρίς, σε ένα πολύ ανοιχτό παιχνίδι και τα πράγματα ξεκαθαρίστηκαν από σχετικά νωρίς. Ο Λούκα Ντόντσιτς με τους 31 πόντους στο ημίχρονο έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ, γράφοντας ιστορία και δείχνοντας ποιος είναι το αφεντικό. Η Αργεντινή, με τον πάντα σοβαρό, Λούις Σκόλα, προσπάθησε να κρατηθεί κοντά στο σκορ, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.

Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με 24 – 32, αλλά στο ημίχρονο η διαφορά άνοιξε και έφτασε στο 42 – 62, με τα πράγματα να μοιάζουν δίχως επιστροφή. Ο ασταμάτητος Ντόντσιτς και η φόρα που είχε η Σλοβενία δεν άφησε πολλά περιθώρια ανατροπής της κατάστασης. Το μοναδικό που είχε μείνει να παρακολουθούμε, είναι αν ο νεαρός Σλοβένος θα σπάσει το ρεκόρ του Βραζιλιάνου Σμιντ και θα ξεπεράσει τους 55 πόντους, αλλά αποσύρθηκε στον πάγκο, περίπου 4 λεπτά πριν την λήξη του παιχνιδιού και η μυθική στατιστική του έγραψε.

Μόλις… 48 πόντους, με 6/14 τρίποντα, 11 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 3 μπλοκ, 49 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, σε μόλις 31 λεπτά συμμετοχής στο παιχνίδι. Αυτό ήταν μόνο το ντεμπούτο του Λούκα σε Ολυμπιακούς Αγώνες και κατάφερε να προκαλέσει τρόμο, με την χαρακτηριστική ευκολία, με την οποία το κατάφερε. Μετά από εκείνο ακολούθησε το χάος, αλλά ο Πρέπελιτς είχε 22 πόντους και ο Τόμπι βοήθησε με 11 πόντους και 14 ριμπάουντ.

Για τους Αργεντινούς που από νωρίς εγκατέλειψαν το παιχνίδι, ξεχώρισε ο Καμπάτσο με 21 πόντους, αλλά και 3/10 τρίποντα, ενώ ο Σκόλα έδειξε τα υλικά που είναι φτιαγμένος με 23 πόντους, 4 ριμπάουντ και 1 ασίστ. Στο τέλος το ματς είχε διαδικαστικό χαρακτήρα και μένει σίγουρα το πόσο πολύ μπορεί να εντυπωσιάσει ο Λούκα Ντόντσιτς σε κάθε περίπτωση.

Τα δεκάλεπτα: 24-31, 18-30, 24-26, 34-30

Πηγή: Gazzetta.gr