Ο Γιάννης Μπορούση ανακοίνωσε το τέλος από την ενεργό δράση, με τον 38χρονο σέντερ να κάνει τον απολογισμό του και να μιλάει για την περίοδο που τον κατηγόρησαν για ντόπινγκ.

Μιλώντας στο gazzetta.gr o Γιάννης Μπουρούσης ανέφερε για τον Ολυμπιακό και για το περιστατικό που τον «τελείωσε» από την ομάδα: «Εγώ με τους προέδρους “τελείωσα” από την ημέρα που με τιμώρησε ο Ίβκοβιτς. Έκτοτε, δεν ήθελα να έχω την παραμικρή σχέση και ήμουν φευγάτος. Γιατί δεν με δέχτηκαν σε απολογία παρ’ ότι επαναλαμβάνω τους παρακάλεσα τρεις φορές. Από τότε ο Ολυμπιακός είχε τελειώσει για μένα».

Στην ερώτηση, αν τον πείραξε περισσότερο το ότι τον έβγαλαν «ντοπαρισμένο» επειδή έκανε μία λάθος διατύπωση, χρησιμοποιώντας τη λέξη «φάρμακο» ή ότι δημοσιοποιήθηκαν χωρίς λόγο οι συνομιλίες του με τον Μάκη Ψωμιάδη που αργότερα έγινε πεθερός του, που τότε βρισκόταν στο μικροσκόπιο των αρχών, ο ίδιος απαντάει:

«Εγώ εκείνη την χρονιά είχα περάσει 10 ελέγχους ντόπινγκ. Όλοι οι συναθλητές μου ήξεραν καλά τι άνθρωπος είμαι και αν έκανα χρήση απαγορευμένων ουσιών. Χίλιες φορές να είχα κάνει και να με έπιαναν. Αλλά όχι αυτή η αδικία. Αυτό με πείραξε! Το ότι με έβγαλαν “ντοπέ” από το τηλέφωνο. Και γι’ αυτό και ζήτησα πρώτος να υποβληθώ άμεσα σε αιματολογικές και ουρολογικές εξετάσεις. Αυτή η ουσία στην οποία αναφερόμουν ήταν ηλεκτρολύτης, απλά εγώ την έλεγα “φάρμακο”. Την παίρνουν όλοι οι παίκτες σε όλες τις ομάδες.»

Τέλος, και αναφορικά με το ότι είχε σχολιαστεί τότε και ο άσχημος τρόπος με τον οποίο είχε μιλήσει για τον Παναγιώτη και τον Γιώργο Αγγελόπουλο, καταλήγει:

«Θα σου πω κάτι. Ο συγχωρεμένος ο Μάκης Ψωμιάδης ήταν πολύ καλός φίλος με τον Γιώργο Σαλονίκη και ήταν ο πρώτος που μου έλεγε να μην τσακώνομαι με τον Ίβκοβιτς και να ακούω τους προέδρους. Ακόμη και τώρα έχω κρατήσει τα μηνύματα. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ένα που μου είχε στείλει μετά την επιστροφή μου, που είχαμε κερδίσει τον Παναθηναϊκό και στο οποίο μου έλεγε: “Συγχαρητήρια που γύρισες κι έπαιξες καλά και μακάρι να χάρηκαν και οι πρόεδροι!”. Εγώ όμως, είχα “λοκάρει” και δεν ήθελα να έχω καμία κουβέντα μαζί τους. Γι’ αυτό και σε εκείνη την τηλεφωνική συνομιλία χρησιμοποίησα άσχημα λόγια. Ήταν μία ατυχής στιγμή, που όμως, μπορεί να συμβεί στον καθένα. Περίμενα πως και πως να τελειώσει η σεζόν για να φύγω…».