Ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε τις δοκιμές του και ο Ολυμπιακός νίκησε τη Βολφσμπέργκερ στο πρώτο του φιλικό επί αυστριακού εδάφους.

Οι ερυθρόλευκοι κάνουν την προετοιμασία τους για τη νέα σεζόν και το απόγευμα του Σαββάτου ξεμούδιασαν, μετά τις συνεχόμενες προπονήσεις, αντιμετωπίζοντας σε φιλικό αγώνα τη Βολφσμπέργκερ. Ένα παιχνίδι, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Πορτογάλος προπονητής έκανε πολλές αλλαγές, δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του. Χωρίς να λείψουν και τα αρνητικά πάντως, όπως για παράδειγμα οι ενοχλήσεις που ένιωσε ο Φορτούνης, ο οποίος αποχώρησε στο 27ο λεπτό.

Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι στο 41′ σε κεφαλιά του Τικίνιο μετά από εκτέλεση κόρνερ, για να απαντήσουν οι Αυστριακοί με δικό τους δοκάρι στο 44′ σε προσπάθεια του Ντιένγκ. Στο δεύτερο μέρος οι Πειραιώτες απείλησαν στο 51′ με τον Βαλμπουενά και τελικά σκόραραν στο 62′ με κοντινή προσπάθεια του Χασάν μετά τη σέντρα του Γάλλου, με την τελευταία καλή φάση της αναμέτρησης να είναι η χαμένη ευκαιρία του Μασούρα, στην αντεπίθεση, στο 71ο λεπτό.