Εκτός από τον Ολυμπιακό, που θα μάθει τον αντίπαλό του στον β’ προκριματικό γύρο του Champions League, ευρωπαϊκό ενδιαφέρον σήμερα υπάρχει και για τις δύο από τις τρεις ελληνικές ομάδες που θα συμμετάσχουν στη νεοσύστατη διοργάνωση Conference League. Ο λόγος για την ΑΕΚ και τον Άρη, που θα μπουν στην κληρωτίδα στις 14:30.

H UEFA περιόρισε τον αριθμό των πιθανών αντιπάλων για τις ομάδες που θα μπουν στον 2ο γύρο του θεσμού και έτσι οι δύο εκπρόσωποι της χώρας μας γνωρίζουν σε μεγάλο βαθμό τον βαθμό δυσκολίας που θα έχουν να αντιμετωπίσουν.

Για την ΑΕΚ υπάρχουν πέντε υποψήφιοι αντίπαλοι, εκ των οποίων τρεις θα προκύψουν από ζευράγια του πρώτου γύρου. Αυτοί είναι Βέλεζ (Βοσνία – Ερζεγοβίνη) ή Κολερέιν (Βόρεια Ιρλανδία), Πάιντε Λιναμέσκοντ (Εσθονία) ή Σλασκ Βρότσλαβ (Πολωνία), Λάτσι (Αλβανία) ή Ποντγκόριτσα (Μαυροβούνιο), Άσντοντ (Ισραήλ) και Λοκομοτίβ Πλόβντιβ (Βουλγαρία)

ΑΕΛ Λεμεσού (Κύπρος), Σίβασπορ (Τουρκία), Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ), Σότσι (Ρωσία) και Αστάνα (Καζακστάν) είναι το γκρουπ των πέντε ομάδων από τις οποίες θα προκύψει ο πρώτος ευρωπαϊκός αντίπαλος του Άρη.

Τα παιχνίδια είναι προγραμματισμένα για τις 22 και 29 Ιουλίου.