Με τον ΠΑΟΚ να κατατάσσεται δεύτερος στη βαθμολογία και τον Άρη τρίτο, ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία της Α’ Εθνικής / Super League που δύο ομάδες από τη Θεσσαλονίκη πλασάρονται στην πρώτη τριάδα.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της Λίγκας σε σχετικό θέμα, ποτέ άλλοτε «ασπρόμαυροι» ή «κίτρινοι», ή ένας από τους δύο μαζί με τον Ηρακλή, δεν κατάφεραν να είναι ταυτόχρονα τόσο ψηλά.

Για τον ΠΑΟΚ είναι η τέταρτη σεζόν στη σειρά που τερματίζει στις δύο πρώτες θέσεις, με το 2019 να κατακτά το πρωτάθλημα.

Με την ισοπαλία που πήρε ο Άρης από την ΑΕΚ, τερμάτισε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, πίσω από τον συμπολίτη.

Οι «κίτρινοι» είχαν καταφέρει να τερματίσουν δεύτεροι στην κανονική διάρκεια, 4 βαθμούς μπροστά από τον ΠΑΟΚ, και ήλπιζαν να συνεχίσουν έτσι ως το τέλος, ώστε να είναι η καλύτερη ομάδα της πόλης μετά από 13 χρόνια. Ωστόσο, στα πλέι οφ ο «δικέφαλος» του Βορρά ανέτρεψε την κατάσταση και από τέταρτος στην κανονική διάρκεια τερμάτισε δεύτερος.

Ο Άρης έχει να τερματίσει μπροστά από τον ΠΑΟΚ από τη σεζόν 2007-08. Παρόλα αυτά, μετά από 40 χρόνια τερμάτισε στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας. Έχει τερματίσει άλλες τέσσερις φορές τρίτος: 1968-69, 1973-74, 1978-79 και 1980-81, ενώ ήταν δεύτερος την περίοδο 1979-80.