Με μια σκληρή ανακοίνωσή τους, 35 αθλητές και αθλήτριες της γυμναστικής επιτίθενται στην ελληνική ομοσπονδία για τη στάση της μετά τις καταγγελίες για κακοποίηση.

Είναι ένα θέμα που ήρθε στην επικαιρότητα πρόσφατα και θα παραμείνει για καιρό όπως φαίνεται, αφού οι αθλητές και αθλήτριες είναι έξαλλοι με τον τρόπο που το χειρίζεται η ομοσπονδία, η οποία ανέφερε στην ανακοίνωσή της ότι «ουδείς εκ των καταγγελλόντων εκδήλωσε ενδιαφέρον να προσέλθει ενώπιον της Τριμελούς Επιτροπής που συγκροτήθηκε».

Συνέπεια αυτής της ανακοίνωσης της ΕΓΟ, ήταν να βγάλουν τώρα μία και 35 αθλητές και αθλήτριες, κατηγορώντας τη διοίκηση της ομοσπονδίας και προναγγέλοντας ότι θα τραβήξουν το θέμα ως το τέλος, όσες παραγραφές κι αν προβληθούν.

«Η ΕΓΟ αντί να ενεργήσει άμεσα για τη θέσπιση ενός, κατά το δυνατόν, αξιοκρατικού πλαισίου επιλογής και αξιολόγησης προπονητών, που είναι και ο αποκλειστικός σκοπός των καταγγελιών μας, ιδιαίτερα σε επίπεδο εθνικών ομάδων, ώστε να μη βιώσει άλλο παιδί ωμή βία, με αφορμή την προπόνηση, αναλώνεται σε διαδικασίες αποπροσανατολισμού των ίδιων των μελών του ΔΣ και της κοινής γνώμης, επιχειρώντας μάλιστα, να μας κατηγορήσει ότι αρνούμαστε τη συνεργασία για τη διαλεύκανση των καταγγελιών! […] Θα φθάσουμε μέχρι το τέλος, όσες “παραγραφές” και αν προβληθούν. Τα βιώματά μας δεν παραγράφονται κυρίες και κύριοι της ΕΓΟ», αναφέρεται σε ένα σημείο της ανακοίνωσης, την οποία μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά παρακάτω…