Με τον Μπρούμα να μπαίνει ως αλλαγή στο ημίχρονο και να βάζει δύο γκολ, ο αδιαφορος Ολυμπιακός νίκησε με 2-0 την ΑΕΚ, η οποία παραμένει στην 4η θέση.

Οι ερυθρόλευκοι ήταν αυτοί που μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι, πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων, απείλησαν στο 12′ μετά τη λάθος έξοδο του Αθανασιάδη στην εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη και γενικά μέχρι το 20′ είχαν τον έλεγχο.

Κάπου εκεί, όμως, οι κιτρινόμαυροι ισορρόπησαν την κατάσταση και ως το τέλος του ημιχρόνου ήταν αρκετά επικίνδυνοι όταν έβρισκαν την ευκαιρία να φύγουν στην αντεπίθεση. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ, μάλιστα, θα μπορούσε να προηγηθεί στο 25′ αν ο Τσιγκρίνσκι έπιανε γεμάτα την κεφαλιά μετά τη σέντρα του Σιμάνσι, ενώ αυτή του Πέδρο Μαρτίνς σκόραρε στο 37′ με τον Σεμέδο αλλά η μπάλα είχε βρει πρώτα στο χέρι του Μπουχαλάκη και το γκολ ακυρώθηκε.

Με την έναρξη του β’ μέρους ο Ολυμπιακός έκανε τρεις αλλαγές και η μία από αυτές, ο Μπρούμα, σκόραρε αμέσως: Στο 50′ ο Μασούρας πέρασε την κάθετη στον Ελ Αραμπί και αυτός έδωσε στον Μπρούμα, ο οποίος έκανε εύκολα το 1-0. Λίγα λεπτά μετά, στο 57′, από τη συνεργασία των Εμβιλά-Ανδρούτσου-Ελ Αραμπί οι Πειραιώτες είχαν μεγάλη ευκαιρία για το δεύτερο γκολ αλλά ο Μαροκινός αστόχησε, ενώ στο 74′ η μπάλα πήγε στο δοκάρι του Αθανασιάδη, ο οποίος είχε βγει μακριά από την εστία του, έχοντας βρει στα πόδια του Βαλμπουενά.

Όπως και να έχει, το ματς παρέμενε στο 1-0 και η Ένωση είχε πάντα ελπίδες για θετικό αποτέλεσμα, αλλά για να ερχόταν αυτό θα έπρεπε να κάνει και κάτι καλό επιθετικά. Δεν το έκανε όμως… Και αφού δεν το έκανε, δέχθηκε και δεύτερο γκολ από τον Μπρούμα στο 91′ μετά το τραγικό λάθος του Νεντελτσιάρου και έφυγε ηττημένη από το Καραϊσκάκη και βρίσκεται πλέον στο -3 από τους Άρη και ΠΑΟΚ και στο +4 από τον Παναθηναϊκό.

Ολυμπιακός: Κρίστινσον, Σεμέδο (80′ Καμαρά), Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Ανδρούτσος, Τιάγκο Σίλβα, Μπουχαλάκης (46′ Μπρούμα), Ρέαμπτσιουκ, Φορτούνης (46′ Εμβιλά), Μασούρας (68′ Βαλμπουενά), Χασάν (46′ Ελ Αραμπί).

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσιάρου, Βασιλαντωνόπουλος, Σιμάνσκι (70′ Σάκχοφ), Μάνταλος, Γαλανόπουλος (83′ Μιτάι), Λόπες (83′ Τάνκοβιτς), Αλμπάνης (58′ Γκαρσία), Ανσαριφάρντ (70′ Κρίστιτσιτς).