Η νίκη με 3-2 στο Μόναχο έκανε τη διαφορά για την Παρί, η οποία μπορεί να ηττήθηκε με 1-0 από τη Μπάγερν αλλά την απέκλεισε, εκδικήθηκε για τον περσινό τελικό και πήγε στους «4» του Champions League.

Όλοι στς τάξεις των Βαυαρών δήλωναν σίγουροι για την ανατροπή και την πρόκριση στο Παρίσι, μετά την ήττα με 2-3 στο Μόναχο, αλλά για να συνέβαινε κάτι τέτοιο θα χρειαζόταν -πέρα από τη δεδομένη ικανότητα- και τύχη. Και η αλήθεια είναι ότι αυτή ήταν με το μέρος των Γερμανών στο πρώτο ημίχρονο.

Το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό από το ξεκίνημά του, είχε φάσεις και για τις δύο ομάδες, αλλά αυτά που έγιναν στο τελευταίο 15λεπτο του πρώτου μέρους ήταν τρελά πράγματα: Δοκάρι η Παρί με τον Νεϊμάρ στο 34′ και με τον Νόιερ να βρίσκει τη μπάλα, δεύτερο δοκάρι η Παρί με τον Νεϊμάρ στο 37′ στο ωραίο πλασέ που επιχείρησε, τρίτο δοκάρι η Παρί με τον Νεϊμάρ στο 39′ σε τετ α τετ, γκολ η Μπάγερν με κοντινή κεφαλιά του Τσούπο-Μοτίνγκ στο 40′ και 0-1!

Οι Βαυαροί ήθελαν, πλέον, ακόμη ένα γκολ για να πάρουν σκορ πρόκρισης και πήγαν να το βάλουν στο 47′ με το σουτ του Αλάμπα που έφυγε λίγο άουτ, για να ακολουθήσει στο 53′ η ευκαιρία των Γάλλων με τον Νεϊμάρ που δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή. Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό αλλά ο ρυθμός έπεσε για λίγο μετά το 60′, με τους φιλοξενούμενους να έχουν την κατοχή της μπάλας.

Αυτό που δεν είχε η Μπάγερν ήταν το δεύτερο γκολ και συνέχισε να το ψάχνει ως το τέλος, αλλά η Παρί κράτησε και παρά την ήττα με 0-1 πανηγύρισε την πρόκριση στους «4», παίρνοντας εκδίκηση για την ήττα στον περσινό τελικό και συνεχίζοντας πλέον με στόχο την κατάκτηση του τροπαίου.

Παρί Σεν Ζερμέν: Νάβας, Νταγκμπά, Ντανίλο, Κιμπεμπέ, Ντιαλό (58′ Μπάκερ), Γκέιγ, Παρέδες, Ντι Μαρία (88′ Ερέρα), Νεϊμάρ, Ντράξλερ (73′ Κιν), Mπαπέ.

Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Παβάρ, Μπόατενγκ, Ερναντές, Ντέιβις (71′ Μουσιάλα), Κίμιχ, Αλάμπα, Σανέ, Μίλερ, Κομάν, Τσούπο-Μοτίνγκ (85′ Μαρτίνεθ).