Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για άσκηση σωματικής βίας σε βάρος αθλητριών της Ενόργανης Γυμναστικής. Υπενθυμίζεται ότι, 22 αθλητές και αθλήτριες έστειλαν επιστολή στην πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, από τους οποίους ζητούσαν την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας.

Η χρονική περίοδος στην οποία αναφέρονται οι καταγγελίες ξεκινά από το 1985 και καλύπτει διαφορετικές εποχές, φτάνοντας μέχρι το 2010. Ωστόσο, χαρακτηρίζουν ως διαχρονικό κοινό μυστικό τις προπονητικές μεθόδους που «έφταναν στο όριο του βασανισμού με σωματικές τιμωρίες, υποχρεωτικές νηστείες, ψυχολογική κακοποίηση και εξευτελισμούς, μέχρι και σεξουαλικές παρενοχλήσεις».

Μάλιστα, πλέον δεν είναι 22 οι αθλητές και αθλήτριες που σπάνε τη σιωπή τους, καθώς έχει αυξηθεί ο αριθμός τους.

«Ετοιμάζω υπόμνημα προς την Εισαγγελία και οι αθλητές είναι έτοιμοι να καταθέσουν αν κληθούν», ανέφερε ο δικηγόρος των 22 αθλητών/αθλητριών της Ενόργανης που ξεκίνησαν όλη την ιστορία των αποκαλύψεων, Αλέξης Αδαμίδης. Επίσης, μέσω της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του Open επισήμανε πως κάποιες από αυτές τις υποθέσεις έχουν παραγραφεί, αλλά δεν έχει γίνει σε όλες.

Ο κ. Αδαμίδης ρωτήθηκε εάν έχουν κληθεί οι αθλητές/αθλήτριες να καταθέσουν, λέγοντας ότι «ακόμη δεν μας έχει ζητηθεί. Έχει ξεκινήσει η προκαταρκτική, αλλά δεν έχει επικοινωνήσει κάποιος μαζί μας επίσημα. Είναι θέμα χρόνου».

Όπως είπε, την ώρα που του περιέγραφαν τα περιστατικά, «τους ζήτησα μόνοι τους να γράψουν την επιστολή. Όταν την έλαβα και κάθε φορά που τη διαβάζω, προσπαθώ να κρατήσω τον θυμό μου και την οργή μου, προκειμένου να έχω μια σωστή νομική συμβουλή». Μάλιστα, είπε ότι δεν συμπεριλαμβάνονται όλα όσα του έχουν περιγραφεί.

Ο κ. Αδαμίδης συμπλήρωσε: «Οι αθλητές είναι αποφασισμένοι να δώσουν ονόματα όσων τους κακοποίησαν και να περιγράψουν με λεπτομέρεια όσα τραυματικά αναφέρουν στην επιστολή».

Πρώην αθλήτρια της ενόργανης σοκάρει: Τρώγαμε πολύ ξύλο

Χαρακτηριστική ήταν η εξομολόγηση μιας πρώην αθλήτριας. «Από τη στιγμή που μπαίναμε μέσα στο γυμναστήριο μέχρι τη στιγμή που βγαίναμε τρώγαμε ξύλο», ανέφερε. Και πρόσθεσε: «Θυμάμαι να κατεβάζει μια αθλήτρια από την δοκό ισορροπίας, να παίρνει το κεφάλι της και να της το χτυπάει στον τοίχο».

«Τρώγαμε ξύλο γιατί μπορεί να είχαμε παχύνει, τρώγαμε ξύλο γιατί δεν εκτελούσαμε καλά την άσκηση, τρώγαμε ξύλο γιατί μπορεί να είχαν τα νεύρα τους με κάτι άλλο», κατήγγειλε η αθλήτρια, η οποία επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία της.