Σήμερα το απόγευμα αναμένεται η απόφαση για το πού θα φιλοξενηθεί το Ευρωμπάσκετ του 2015. Σε τέσσερις χώρες η πρώτη φάση, φαβορί για την τελική φάση η Γαλλία.

Εντός της ημέρας αναμένεται η απόφαση από τη FIBA Europe για το ποιες χώρες θα φιλοξενήσουν το Ευρωμπάσκετ του 2015. Υπενθυμίζεται πως η Ουκρανία κρίθηκε ακατάλληλη να φιλοξενήσει τη διοργάνωση λόγω της έκρυθμης κατάστασης στην περιοχή, αλλά θα έχει προβάδισμα για το αντίστοιχο τουρνουά του 2017, εφόσον έχει επανέλθει η σταθερότητα στη χώρα.

Η πρώτη φάση, αυτή των ομίλων, θα διεξαχθεί σε τέσσερις διαφορετικές χώρες, ενώ η τελική, από τους «16» και μετά δηλαδή (δεν θα υπάρχει δεύτερη φάση των ομίλων στο εξής, αλλά κατευθείαν νοκ άουτ, όπως στο Μουντομπάσκετ), θα φιλοξενηθεί σε μια από αυτές τις τέσσερις χώρες.

Οκτώ χώρες έχουν καταθέσει φάκελο υποψηφιότητας, με τις τέσσερις εξ αυτών να διεκδικούν μόνο φάση ομίλων, Γερμανία, Φινλανδία, Ισραήλ και Λετονία, και τέσσερις και την τελική φάση, Κροατία, Γαλλία, Πολωνία και Τουρκία. Φαβορί για να φιλοξενήσει την τελική φάση φέρεται να είναι η Γαλλία, ενώ υπολογίζεται πως το κόστος για τη χώρα που θα φιλοξενήσει όμιλο και τελική φάση ανέρχεται στα 11 εκατ. ευρώ!

Οι 24 χώρες που έχουν προκριθεί στο Ευρωμπάσκετ (από το οποίο θα προκύψουν και οι συμμετέχουσες από την Ευρώπη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016) είναι οι Ισπανία, Γαλλία, Λιθουανία, Κροατία, Σλοβενία, Ουκρανία, Σερβία, Ιταλία, Ελλάδα, Τουρκία, Εσθονία, Φινλανδία, Λετονία, Ισραήλ, Βοσνία, Βέλγιο, Γεωργία, Τσεχία, Γερμανία, Ολλανδία, Πολωνία, ΠΓΔΜ, Ρωσία και Ισλανδία.

Πηγή: sport-fm.gr