Για τη Λίβερπουλ δεν έχουν χαρακτήρα «ρεβάνς», για τον χαμένο τελικό του 2018, τα δύο ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης στα προημιτελικά του Champions League, αρχής γενομένης απ’ τον αυριανό (Τρίτη, 06/04) πρώτο αγώνα στη Μαδρίτη. Κι όπως τόνισε ο τεχνικός της Γιούργκεν Κλοπ σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα (05/04), όλη η ενέργεια των «reds» είναι επικεντρωμένη στο πως θα κάνει ακόμη ένα βήμα για να πλησιάσει το 7ο τρόπαιό της στη διοργάνωση.

Οι «μερένχες» είχαν νικήσει με 3-1 στον τελικό του 2018, όμως το παιχνίδι είχε «σημαδευτεί» απ’ τον σοβαρό τραυματισμό που προκάλεσε με μαρκάρισμά του ο Σέρχιο Ράμος στον Μοχάμεντ Σαλάχ, ο οποίος εγκατέλειψε τον αγωνιστικό χώρο βουρκωμένος.

«Το κίνητρό μου είναι στο υψηλότερο επίπεδο, επειδή παίζουμε στο Champions League, θέλουμε να προκριθούμε και αγωνιζόμαστε κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης» τόνισε αρχικά ο Γερμανός τεχνικός και πρόσθεσε: «Ήταν για εμάς πολύ παράξενη εκείνη η βραδιά, αλλά ήταν πολύ καιρό πριν και δεν μπορώ να ξανανιώσω αυτόν τον θυμό, οπότε δεν προσπαθώ καν!

Αυτό που προσπαθώ είναι να προετοιμάσω την ομάδα μου για αύριο για να δείξουμε πόσο καλοί είμαστε ως ποδοσφαιρική ομάδα, σε μία παράξενη και δύσκολη εποχή. Δεν είμαστε εδώ σε περιοδεία… εκδίκησης. Η ζωή είναι έτσι. Δεν πιστεύω πάρα πολύ στην εκδίκηση, αλλά θα ήταν ωραίο να περάσουμε».

Και κατέληξε ο Κλοπ: «Αντιμετωπίζουμε μια ποδοσφαιρική ομάδα που είναι πολύ χρήσιμη για το ποδόσφαιρο γενικά, αλλά και για την άμυνα μας. Γι ‘αυτό έχουμε την ευκαιρία. Άκουσα έξω όλους να λένε ότι η Ρεάλ είναι το φαβορί, δεν υπάρχει πρόβλημα με αυτό. Είναι συνηθισμένοι στο ρόλο και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με το ρόλο του αουτσάιντερ…».