Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσαν δηλώσεις του πρώην προέδρου της ΚΑΕ ΑΡΗΣ Θεόφιλου Μητρούδη σε αθλητική εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης, όπου επιτέθηκε στο ποδοσφαιρικό τμήμα των «κιτρίνων», αφήνοντας αιχμές για τον επαναληπτικό αγώνα του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, ενώ σχολίασε και τις σχέσεις των δύο ομάδων.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, με παραγγελία προς το Τμήμα Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζήτησε να γίνει προκαταρκτική έρευνα και στο πλαίσιο αυτό θα κληθεί να καταθέσει ο πρώην μπασκετικός παράγοντας. Αντικείμενο της έρευνας είναι να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της δωροδοκίας και της δωροληψίας.

Ο πρώην πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, μιλώντας σε αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ3, αναφέρθηκε στην ομάδα ποδοσφαίρου του Άρη, καταγγέλλοντας ονομαστικά συγκεκριμένους αθλητικούς παράγοντες και πρόσωπα του ποδοσφαιρικού τμήματος των «κιτρίνων».

Ο παλιός πρόεδρος του μπασκετικού Άρη ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Κόσμος των Σπορ» για να μιλήσει για την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1993 στο Τορίνο όπου οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν στον τελικό της Εφές Πίλσεν (σ.σ της σημερινής Αναντολού Εφές). Όμως δεν θέλησε να αναφερθεί σε αυτό και έκανε στροφή 180 μοιρών προς το ποδοσφαιρικό τμήμα.

«Ο Άρης ζει μία κόλαση σήμερα και σε αυτή υφίστανται τρία άτομα που θα σας ονοματίσω. Είναι ο Μαρινάκης, ο Καρυπίδης και ο Κουέστα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μητρούδης προκαλώντας έκπληξη.

Μάλιστα, προσέθεσε: «Εμένα με αφορά το σήμερα και ότι η ομάδα μου δυστυχώς είναι τρυπημένη. Δε με ενδιαφέρει που βγήκαν δεύτεροι ούτε αν ο Ολυμπιακός τους δώσει παιχνίδια τώρα για να παραμείνουν δεύτεροι, μιας και έχει το πρωτάθλημα στα χέρια, σε αντιστάθμισμα με αυτό που έγινε προχθές (σ.σ. στο Κύπελλο). Και λυπάμαι πολύ που ο Κουέστα ξανάπαιξε… Γιατί εγώ νόμιζα θα έπαιρνε το εφάπαξ και θα έφευγε. Αλλά ο Μάντζιος τον ξαναέβαλε. Για να τον έβαλε να ξαναπαίξει, σημαίνει ότι είναι και ο Μάντζιος στο κόλπο».

Δείτε εδώ το απόσπασμα μετά το 22ο λεπτό.

ΕΡΤ 3: «Αστήρικτες αιτιάσεις του κ. Μητρούδη σε βάρος αθλητικών παραγόντων»

Τα όσα δήλωσε ο Μητρούδης έφεραν την αντίδραση των ιθυνόντων της εκπομπής, οι οποίοι πήραν αποστάσεις από τα όσα ειπώθηκαν στον αέρα από τον πρώην ισχυρό άνδρα της κιτρινόμαυρης ΚΑΕ, κάνοντας λόγο για «αστήρικτες προσωπικές αιτιάσεις».

«Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 28 χρόνων από την κατάκτηση του Κυπέλλου Ευρώπης από την ομάδα μπάσκετ του Άρη (16.3.1993), ο τότε πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, κ. Θεόφιλος Μητρούδης, αποδέχθηκε την πρόσκληση της εκπομπής «Ο Κόσμος των Σπορ» να σχολιάσει το ιστορικό γεγονός.

Προς γενική κατάπληξη, κατά τη διάρκεια της ζωντανής σύνδεσης, ο κ. Μητρούδης αρνήθηκε επίμονα να κάνει το παραμικρό σχόλιο σχετικά με την ιστορική επέτειο. Αντί να τιμήσει το γεγονός για το οποίο προσκλήθηκε στην εκπομπή και για το οποίο μάλιστα εξέδωσε πρόσφατα βιβλίο, ο κ.Μητρούδης επέλεξε να αναπτύξει προσωπικές απόψεις για θέματα που ουδεμία σχέση έχουν με το θρίαμβο του Τορίνο.

Η εκπομπή δεν υιοθετεί τις αστήρικτες αιτιάσεις του κ. Μητρούδη σε βάρος αθλητικών παραγόντων του ελληνικού ποδοσφαίρου και απορρίπτει κατηγορηματικά τις εκφράσεις και τους υπαινιγμούς του» ανέφερε η ανακοίνωση της εκπομπής.