Προβληματισμός επικρατεί στην ΑΕΚ από τα τελευταία αποτελέσματα της ομάδας στο ΟΑΚΑ, στο οποίο μετρά δύο σερί ήττες από ΠΑΣ Γιάννινα και Άρη, ενώ πλέον απειλείται και η βεβαιότητα για ευρωπαϊκό «εισιτήριο» της επόμενης σεζόν.

Ο Μανόλο Χιμένεθ είναι εκνευρισμένος από το γεγονός αυτό, αλλά ταυτόχρονα και πεισμωμένος ότι θα αλλάξει την κατάσταση.

Ο 56χρονος τεχνικός ήταν έξαλλος με τους παίκτες του μετά την ήττα (0-2) της Κυριακής και παρότι στις δηλώσεις του φρόντισε να τους «καλύψει», όταν τους βρήκε πρόσωπο με πρόσωπο, τους… τα έχωσε για τα καλά. Αμέσως μετά το ματς τους μάζεψε όλους και για περίπου 10 λεπτά έκανε εντονότατες παρατηρήσεις για την αγωνιστική τους εικόνα.

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τα «κιτρινόμαυρα» ρεπορτάζ, ο Χιμένεθ εστίασε στην έλλειψη έντασης και συγκέντρωσης, ενώ στάθηκε και στα ατομικά λάθη, ένα μόνιμο φαινόμενο για την Ένωση της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Στο φινάλε της προχθεσινής του ομιλίας, αλλά και κατά τη διάρκεια της χθεσινής (08/02) προπόνησης στα Σπάτα, ο έμπειρος Ανδαλουσιανός προπονητής χαμήλωσε τους τόνους. Ζήτησε από όλους ενότητα και σκληρή δουλειά, καθώς «είναι ο μόνος τρόπος για να συνέλθει αγωνιστικά η ομάδα, να σώσει τη σεζόν και να κοιτάξει το μέλλον».

Επίσης, ο τεχνικός της ΑΕΚ θεωρεί πολύ σημαντικά τα ματς με Βόλο για το Κύπελλο και ΑΕΛ για τη Super League, τα οποία έρχονται πριν την πρώτη εβδομάδα χωρίς μεσοβδόμαδες αγωνιστικές υποχρεώσεις από τότε που ανέλαβε την ομάδα. Έτσι, θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει με τους παίκτες εκεί που έχει εντοπίσει ότι χρειάζεται.