Ολέθρια αποτελέσματα θα μπορούσε να έχει η αμέλεια στη συντήρηση των εγκαταστάσεων του Αγίου Κοσμά για έναν έλληνα αθλητή.

Κατά την εκτέλεση μιας βουτιάς στο καταδυτήριο (στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για τον ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου) ο Μιχάλης Φαφαλής είδε τον βατήρα να σπάει στα δυο!

Κάτι που έθεσε σε σοβαρό κίνδυνο τη σωματική του ακεραιότητα και θα μπορούσε να έχει πολύ χειρότερο αποτέλεσμα από τη θλάση στη μέση, με την οποία διαγνώστηκε έπειτα από τους γιατρούς.

Το συγκεκριμένο περιστατικό προκάλεσε, όπως είναι φυσικό, την οργή των ανθρώπων της εθνικής, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Πέτρο Φυρίγο, να δηλώνει χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ:

«Ντρέπομαι ειλικρινά για την αδιαφορία και την αμέλεια από την πλευρά της πολιτείας. Προετοιμαζόμαστε με ένα σανίδι στο καταδυτήριο του Αγ. Κοσμά, το δεύτερο που είχε απομείνει έσπασε πριν από λίγο και η κατάσταση είναι τραγική. Πρέπει να θρηνήσουμε θύματα για να καταλάβουν κάποιοι ότι δεν είναι παιχνίδι. Κινδυνεύει η ζωή των αθλητών.

Οι συναντήσεις μου με τον υπουργό, κ. Ανδριανό, φάνηκε ότι του ήταν αδιάφορες και ενώ έδωσε υποσχέσεις ότι θα μπορέσουμε να προπονούμαστε σε έστω τις στοιχειώδεις συνθήκες που θα μας διασφαλίζουν τη διαβίωση μας.

Τέσσερις αθλητές μου προετοιμάζονται για το Ευρωπαϊκό στο Βερολίνο, μιας και οι υπόλοιπες διοργανώσεις ματαιώθηκαν και έχουμε τέτοιου είδους περιστατικά που μας κόβουν ακόμη περισσότερο τα φτερά και μας κάνουν να φοβόμαστε για την ίδια μας τη ζωή.

Προκαλώ τους ανθρώπους του κ. Ανδριανού, οποιαδήποτε τεχνική επιτροπή να έρθουν στον Αγ. Κοσμά να δουν κάτω υπό ποιες τραγικές συνθήκες κάνουμε την προετοιμασία μας».

Πηγή: Sport-fm.gr