Το καταδυτήριο του Αγίου Κοσμά, όπου χθες λίγο έλειψε να τραυματιστεί σοβαρά ο αθλητής Μιχάλης Φαφαλής, επισκέφθηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός, μαζί με τους συνεργάτες του. Ο κ. Ανδριανός είδε την κατάσταση που επικρατεί στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, ενώ ενημέρωσε τον ομοσπονδιακό τεχνικό των καταδύσεων, Πέτρο Φυρίγο, ότι θα εκταμιευθεί το ποσό των 60.000 ευρώ για την αγορά τεσσάρων νέων τραμπολίνων στο κλειστό καταδυτήριο. Διαβεβαίωσε, επίσης, τον ομοσπονδιακό τεχνικό των καταδύσεων ότι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015 οι εγκαταστάσεις στον Αγ. Κοσμά θα παραμείνουν ανοιχτές, ενώ ζήτησε την παραίτηση της Διοίκησης του ΕΑΚ Αγίου Κοσμά.

Ο Πέτρος Φυρίγος, μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, θέλησε να ευχαριστήσει τον κ. Ανδριανό για το άμεσο ενδιαφέρον που έδειξε και για τη βοήθεια που προθυμοποιήθηκε να προσφέρει: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Ανδριανό και τους συνεργάτες του. Μετά τα όσα έγιναν, άμεσα ενδιαφέρθηκαν, ήρθαν, μιλήσαμε για τα προβλήματα, μας πρότειναν κάποιες λύσεις και αυτό είναι ένα θετικό στοιχείο. Εύχομαι και ελπίζω να γίνουν βήματα για την καλυτέρευση της κατάστασης, γιατί αλλιώς το άθλημά μας θα εξαφανιστεί, ένα άθλημα που μας έχει χαρίσει Ολυμπιακά μετάλλια».

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Πέμπτης, στο καταδυτήριο του Αγ. Κοσμά, όπου προετοιμάζεται η ελληνική αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τον ερχόμενο Αύγουστο στο Βερολίνο, ο Φαφαλής, ενώ εκτελούσε άσκηση κατά τη διάρκεια της προπόνησης… έχασε κυριολεκτικά τη γη κάτω από τα πόδια του, με τον βατήρα, πάνω στον οποίο βρισκόταν, να κόβεται στα δύο. Αποτέλεσμα ήταν ο αθλητής να τραυματιστεί, ευτυχώς όχι σοβαρά και να διαγνωστεί με θλάση στη μέση.

Να σημειωθεί, ότι ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού επισκέφθηκε σήμερα αιφνιδιαστικά το ΕΑΚ Αγίου Κοσμά, όπου είδε τις συνθήκες λειτουργίας των εγκαταστάσεων και συζήτησε με προπονητές και αθλητές για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber