Ανοιχτός είναι ο δρόμος για τη μετακόμιση του ΠΑΟΚ στο Καυτανζόγλειο, σύμφωνα με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης, ως υφυπουργός Αθλητσμού, παρουσίασε το νέο σχέδιο νόμου στο Υπουργικό Συμβούλιο και ξεχωρίζει η κατάργηση της Football League αλλά και η διάταξη για τις ομάδες και τις εγκαταστάσεις που ανήκουν στο Δημόσιο, με ξεκάθαρη αναφορά στον ΠΑΟΚ και το Καυτανζόγλειο.

Εκεί, δηλαδή, που θέλει να μετακομίσει ο δικέφαλος του βορρά, όταν θα έρθει η ώρα για την έναρξη των έργων για το νέο γήπεδο στην Τούμπα. Για το συγκεκριμένο θέμα, στο σχέδιο νόμου που παρουσίασε ο Αυγενάκης, αναφέρονται χαρακτηριστικά τα εξής.

«Συμπληρώνεται νομοθετικά η δυνατότητα χρηματοδότησης, από Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρίες, παρεμβάσεων σε αθλητικές εγκαταστάσεις που ανήκουν στο Δημόσιο και δίδεται η δυνατότητα συμψηφισμού του κόστους των παρεμβάσεων αυτών με τα μισθώματα χρήσης των εγκαταστάσεων (π.χ., Καυτανζόγλειο και χρήση του από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ).

Ακόμη, οι ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού που δεν καταχωρούν τις αθλητικές τους εγκαταστάσεις στην πλατφόρμα «ΠΕΛΟΠΑΣ» δεν θα εντάσσονται στα Προγράμματα Άθλησης για Όλους και στα άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία της ΓΓΑ».