Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τέσσερα γκολ είδαν όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο της Ξάνθης. Η ακριτική ομάδα προηγήθηκε, ο Ηρακλής το γύρισε (2-1), αλλά το τελικό αποτέλεσμα ήταν η ισοπαλία, 2-2!

Μετά από ένα μέτριο παιχνίδι στα Πηγάδια, Ξάνθη και Ηρακλής μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις στο τελικό 2-2. Αν κάποια ομάδα καιγόταν για τους τρεις βαθμούς αυτή σίγουρα ήταν η Skoda που συνεχίζει να βολοδέρνει στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Ο Ηρακλής που ήταν καλός στο πρώτο ημίχρονο και βρέθηκε να προηγείται μάλιστα παρουσιάστηκε νωθρός στην επανάληψη με αποτέλεσμα να χάσει την ευκαιρία να φύγει με τους βαθμούς της νίκης.

Οι «11» της Ξάνθης

Ο Γιώργος Παράσχος με σχήμα 4-2-3-1 επέλεξε να ξεκινήσει το παιχνίδι με τους Γκσπούρνινγκ, Φλίσκας, Στιούαρτ, Κωστούλας, Βάλλας, Ανταφέμι, Πόι, Μαρσελίνιο, Στρμπα, Ελινγκτον, Μπούγκα.

Με ευέλικτο σχήμα

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης με πολλά αγωνιστικά προβλήματα κυρίως στον χώρο της επίθεσης ξεκίνησε με τους Ελευθερόπουλο κάτω από τα δοκάρια. Ο Κυριαζή δεξιά και ο Κανακούδης αριστερά. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Κατσαμπής και Χοσέμι. Τα δύο αμυντικά χαφ οι Γκαρσία και Ντάνι. Στα πλάγια οι Αραμπατζής(δεξιά) και Στσοτ(αριστερά). Στον άξονα ο Μάρα και μοναδικός προωθημένος ο Σολτάνι.

Άνοιξε το σκορ η Ξάνθη
Μετά το πρώτο νευρικό δεκάλεπτο όπου κυριάρχησαν τα λάθη και για τις δύο ομάδες και το κακό θέαμα. Ήρθαν δύο γκολ από το πουθενά. Η Ξάνθη πρώτη άνοιξε το σκορ στο 19ο λεπτό. Μετά από γέμισμα του Μπούγκα, οι παίκτες του Ηρακλή άργησαν να βγουν από την περιοχή, ο Βάλλας έμεινε στο πέναλτι καλυπτόμενος από τον Κατσαμπή, που αντί να βγει εκτός αποφάσισε να ακολουθήσει τους συμπαίκτες του, με ωραίο γυριστό έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Ελευθερόπουλου.

Γρήγορα ισοφάρισε
Οι πανηγυρισμοί για τους γηπεδούχους δεν κράτησαν ούτε τρία λεπτά. Οι «κυανόλευκοι» πέτυχαν το γκολ της ισοφάρισης στο 22ο λεπτό με τον Μάρα. Μετά από πάσα του Γκαρσία, ο Στιούαρτ, αντέγραψε τον Κατσαμπή καθώς ήταν ξεχασμένος στην εστία του Γκσπούρνινγκ με αποτέλεσμα ο Μάρα, που ήταν ολομόναχος μέσα από την περιοχή νίκησε Αυστριακό τερματοφύλακα.

Σολτάνι και 1-2
Οι «κυανόλευκοι» παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ όχι μόνο ισοφάρισαν με τον Μάρα στο 22ο λεπτό, αλλά πήραν και προβάδισμα στο σκορ στο 29ο λεπτό με τον Σολτάνι. Νέα εξαιρετική μπαλιά του Πίτου Γκαρσία, αυτή τη φορά ο Κωστούλας ξεχάστηκε και ο Σολτάνι, που βρέθηκε απέναντι από τον Γκσπούρνινγκ δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει και να κάνει το 1-2 για τους Θεσσαλονικείς.

Αποδοκιμασίες
Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να μεταφέρουν την μπάλα στα καρέ του Ελευθερόπουλο, όμως ανορθόδοξα. Ο Γηραιός απλά παρακολουθούσε τις προσπάθειες των παικτών του Παράσχου. Το σφύριγμα της λήξης έφερε τις αποδοκιμασίες των φιλάθλων της Ξάνθης για το θέαμα που παρουσίασε η ομάδας τους.

Φούλαρε την επίθεση
Τα προβλήματα για την Ξάνθη συνεχίστηκαν και στο δεύτερο ημίχρονο παρότι ο Παράσχος θέλησε να ανεβάζει επιθετικά την ομάδα του περνώντας στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου τον Κιντάνα στην θέση του Μπούγκα. Ο Πόι πήγε στην επίθεση δίπλα στον Ελινγκτον, αλλά και πάλι η εικόνα της Skoda έμεινε στα ίδια επίπεδα. Οι γραμμές δεν ήταν κοντά η μια στην άλλη με αποτέλεσμα η μπάλα να μην μπορεί να φτάσει εύκολα στην επίθεση. Μάλιστα μετά το 61ο λεπτό η Ξάνθη έπαιξε με τρεις επιθετικούς καθώς πέρασε στο παιχνίδι και ο Σουάνης στη θέση του Μαρσελίνο.

Ο επιμένων πετυχαίνει γκολ
Η επιμονή των γηπεδούχων έφερε το επιθυμητό αποτελέσματα και πιο συγκεκριμένα την ισοφάριση. Στο 73ο λεπτό μετά από μπαλιά του Σουάνη, ο Κατσαμπής προσπάθησε να διώξει την μπάλα, αυτή κόντραρε στον Κυριαζή και βρέθηκε στο αριστερό του Στιούαρτ, ο οποίος προχώρησε λίγα βήματα και με ωραίο σουτ νίκησε τον Ελευθερόπουλο.

Στα τελευταία λεπτά το παιχνίδι έγινε αρκετά ενδιαφέρον καθώς εκτός από την Ξάνθη που ήθελε τους βαθμούς της νίκης, αποφάσισαν να ξανά μπουν στον αγώνα και οι Θεσσαλονικείς. Ομως καμία ομάδα δεν πέτυχε τρίτο γκολ.
MAN OF THE MATCH: Ο Πίτου Γκαρσία μπορεί να μην πέτυχε γκολ ωστόσο έδωσε δύο ασίστ με αποτέλεσμα η ομάδα του Ηρακλή να πετύχει δύο γκολ. Ο Αργεντινός ήταν ο καλύτερος παίκτης του αγώνα τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Τα λάθη που έγινα στις άμυνες και των δύο ομάδων βοήθησαν για να δούμε σήμερα στα Πηγάδια 4 γκολ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Σουάνης και ο Βασιλακάκης από την στιγμή που μπήκαν στο παιχνίδι έφεραν τα πάνω-κάτω. Οι νεαροί ποδοσφαιριστές ανέβασαν την Ξάνθη επιθετικά και βοήθησαν τα μέγιστα προκειμένου η ομάδα τους να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Η ΓΚΑΦΑ: Και σ’ αυτή την περίπτωση θα βάλουμε τα προβλήματα στην αμυντική γραμμή που είχαν και οι δύο ομάδες.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Μάνταλος ήταν αρκετά καλός στις υποδείξεις του. Ο Αθηναίος ρέφερι δεν αδίκησε καμία ομάδα, ενώ άφησε να εξελιχθεί ο αγώνας χωρίς να είναι λάτρης της σφυρίχτρας με παραμικρό πέσιμο.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν στα Πηγάδια της Ξάνθης η Skoda και ο Ηρακλής. Το τελικό 2-2 είναι δίκαιο καθώς οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο. Βέβαια οι Ακρίτες θα ήθελαν το κάτι περισσότερο καθώς ακολουθούν δύσκολοι αγώνες μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου. Το συγκρότημα του Γιώργου Παράχου θα πρέπει να κάνει μεγάλη προσπάθεια για να μαζέψει βαθμούς από έδρες πολύ δύσκολες.