Ο Γιώργος Βόβορας απέδωσε την ήττα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στο γεγονός ότι η ομάδα του δεν έπαιξε καλή άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ έκανε ειδική αναφορά στον Σέλβιν Μακ αλλά και στα ματς που έρχονται σε Βαλένθια και Βιτόρια.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Γιώργος Βόβορας ανέφερε: «’Ενα ματς όπου η Εφές έδειξε, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο πολύ καλή αντίδραση. Ανέβασε πολύ την έντασή της. Ο Μπαλμπάι ήταν ο παίκτης-κλειδί που άλλαξε τον ρυθμό του παιχνιδιού και φυσικά ο Μίτσιτς που κράτησε όλον τον ρυθμό. Έπαιξε 33 λεπτά, σκόραρε, δημιούργησε και ήταν ο παίκτης που έκανε πολλά προβλήματα στην άμυνά μας. Όταν δέχεσαι 44 πόντους στην έδρα σου, σε ένα ματς που θέλεις να κερδίσεις, σίγουρα είναι πολύ μειωμένες οι πιθανότητες να νικήσεις. Συγχαρητήρια στην Εφές γιατί παρά τις ελλείψεις της, έδειξε το χαρακτήρα και για ποιον λόγο ειναι μια πολύ μεγάλη ομάδα, με πολύ ποιοτικό ρόστερ και πολύ καλή χημεία. Εμείς δεν έχουμε κάτι άλλο. Μόνο να σκύψουμε τα κεφάλια και να δουλέψουμε για τη διπλή εβδομάδα που έχουμε μπροστά μας.»

Για το τι άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο: «Ο Μίτσιτς στην αρχή και με την άμυνα που είχαμε επιλέξει, δημιούργησε καταστάσεις και με τα τρίποντα που ευστόχησε. Στη συνέχεια προσπαθήσαμε να γίνουμε πιο επιθετικοί στο pick n roll εναντίον του Μίτσιτς και νομίζω ότι κλειδί ήταν μερικά ατομικά καλάθια, είτε ένας εναντίον ενός, είτε από το post, είτε με close out. Όποτε προσπαθούσαμε να βγάλουμε τη μπάλα από τα χέρια του Μίτσιτς μας πλήγωσαν οι προσωπικές ενέργειες. Και εκεί θέλαμε καλύτερη άμυνα. Αυτή είναι η πραγματικότητα»

Για τον Σέλβιν Μακ: «Εκτός από το επιθετικό κομμάτι που μας βοήθησε, νομίζω και στην άμυνα προσπάθησε, χαμήλωσε και προσπάθησε να παίξει καλή άμυνα στη μπάλα. Είναι ένας παίκτης που πιστεύουμε ότι θα μας βοηθήσει πολύ. Πιστεύουμε ότι με το καλό να είμαστε όλοι μαζί, θα μπορέσουμε να βρούμε τα σχήματα που θα είναι οι καλύτερες πεντάδες μέσα στο παιχνίδι. Ελπίζω σύντομα να είμαστε όλοι μαζί. Δεν υπάρχει χρόνος, έχουμε δύο παιχνίδια μπροστά μας και πρέπει να πάμε και να δείξουμε χαρακτήρα. Να κερδίσουμε το ματς της Τρίτης».

Πηγή: gazzetta.gr