Ο Ραφίνια, μίλησε για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο που ακολουθεί, αλλά και για την πιθανότητα να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα…

Αναλυτικά όσα είπε στη κάμερα της Nova:

Για τις απουσίες με τις οποίες έγιναν οι προπονήσεις αυτή την εβδομάδα: «Ήταν δύσκολο, είναι σκληρό να προπονείται μια ομάδα με τόσες απουσίες. Όσοι ήμασταν εδώ κάναμε μια τέλεια δουλειά κι είμαστε καλά προετοιμασμένοι ενόψει των επόμενων αγώνων».

Για την ηγετική παρουσία που έχει στα αποδυτήρια: «Νιώθω πως είμαι πολύ έτοιμος κι έμπειρος να δώσω συμβουλές και γνώσεις στους νεότερους παίκτες. Βαδίζω στη δύση της καριέρας μου και πρέπει να βοηθήσω τους νέους, όταν ήμουν στη δική τους θέσης μου άρεσε να συμβαίνει αυτό. Θα ήθελα πολύ να διδάξω τους νέους στο πως να γίνουν μεγάλοι ποδοσφαιριστές και να καταφέρουν όσα κατάφερα εγώ».

Για την επιστροφή του κόσμου στο γήπεδο: «Είναι προφανές το πρόβλημα που προκαλεί η απουσία του κόσμου. Το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να είναι ίδιο χωρίς κόσμο. Είναι σαν να είσαι τραγουδιστής και να μην υπάρχει κανείς από κάτω να σε παρακολουθήσει και να σε χειροκροτήσει. Είναι πολύ δύσκολο να αποδόσεις σε τέτοια ατμόσφαιρα, αλλά από την άλλη πλευρά πρέπει να δούμε το θέμα της υγείας. Αν οι αρχές αποφασίσουν πως με ασφάλεια κι ηρεμία μπορούν οι θεατές να επιστρέψουν στο γήπεδο, είμαι υπέρ. Ο Ολυμπιακός θα είναι τελείως διαφορετική ομάδα όταν παίζει με τον κόσμο στο πλευρό του. Πάνω απ’ όλα όμως είναι η υγεία. Το ποδόσφαιρο μπορεί να επανέλθει λίγο αργότερα, το πιο σημαντικό είναι να σεβαστούμε την υγεία αυτή τη στιγμή, κι όταν είναι έτοιμο να γίνει το επόμενο βήμα, προφανώς θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας».

Για το αν σκέφτονται την Μαρσέιγ: «Το πιο σημαντικό παιχνίδι είναι πάντα το επόμενο. Το αμέσως παιχνίδι λοιπόν είναι με τον Ατρόμητο. Δεν υπάρχει λόγος να σκεφτούμε ένα παιχνίδι που θα έρθει μετά από λίγες μέρες. Πρέπει να σκεφτούμε μόνο το παιχνίδι που έρχεται, όλα τα υπόλοιπα είναι μακρινά».

Πηγή: gazzetta.gr