Ήταν 16 Δεκεμβρίου 2000 όταν ο Πάολο Ντι Κάνιο, ως παίκτης της Γουέστ Χαμ, άφησε άφωνη την Αγγλία.

Τα πράγματα δεν πήγαιναν και τόσο καλά για τους Λονδρέζους που είχαν ανάγκη από βαθμούς και θα μπορούσαν να τους πάρουν στο εκτός έδρας ματς με την Έβερτον.

Το ματς ήταν ισόπαλο, ανοιχτό και προς το τέλος η Γουέστ Χαμ πίστεψε ότι πήρε τη νίκη, αφού ο Ντι Κάνιο είχε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει, μιας και τερματοφύλακας δεν υπήρχε για να τον σταματήσει, έχοντας τραυματιστεί στην ίδια φάση. Και εκεί, ο Ιταλός επιθετικός έκανε τη διαφορά.

Φοβούμενος ότι ο τραυματισμός του γκολκίπερ της Έβερτον είναι σοβαρός, ο Ντι Κάνιο απλά… σταμάτησε να παίζει και έπιασε την μπάλα με τα χέρια, αρνούμενος να σκοράρει. Ήταν μια κίνηση που προκάλεσε το χειροκρότημα των οπαδών της ομάδας του Λίβερπουλ και την αποθέωση γενικά από τον αγγλικό Τύπο.

Ήταν όμως και μια κίνηση που προκάλεσε τα νεύρα του τότε προπονητή του, Χάρι Ρέντναπ: «Έκανα δηλώσεις μετά το ματς, με ρωτούσαν πόσο υπέροχη ήταν η κίνηση του Πάολο και απαντούσα «μα φυσικά, είναι fair play υψηλού επιπέδου, εκπληκτικός». Η αλήθεια είναι ότι ήθελα να τον πνίξω επί τόπου».