Η εντός έδρας ήττα από τον ‘Αρη την Κυριακή, η φτωχή βαθμολογική συγκομιδή (1 βαθμός στα πρώτα τρία επίσημα ματς), μα πάνω απ’ όλα η κάκιστη εικόνα που βγάζει ο Παναθηναϊκός μέσα στο γήπεδο, έχουν πολλαπλασιάσει την εσωστρέφεια στο «τριφύλλι», που έχει μπροστά του ένα πολύ δύσκολο 15ήμερο, στη νέα διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω των Εθνικών Ομάδων.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), ο Γιάννης Αλαφούζος δεν σκοπεύει στην παρούσα φάση να προβεί σε αλλαγή προπονητή ή τεχνικού διευθυντή ή και των δυο μαζί. Παρά το γεγονός ότι έχουν πληθύνει οι «φωνές» ακόμη κι εντός της ΠΑΕ, για να προβεί σε αλλαγές και παρά τον δεδομένο εκνευρισμό του, για την κακή εικόνα που βγάζει ο Παναθηναϊκός στο γήπεδο, ο ιδιοκτήτης του «τριφυλλιού» εξακολουθεί να στηρίζει τους Ρόκα και Πογιάτος. Κι αυτό διότι στη δική του αντίληψη και φιλοσοφία πρέπει να έχουν την ευκαιρία να το «γυρίσουν», όπως έκανε στο παρελθόν και σε άλλες περιπτώσεις προπονητών και τεχνικών διευθυντών, σε αντίστοιχες, «δύσκολες» περιόδους.

Σίγουρα στο μυαλό του πλέον έχει μπει και η «αμφιβολία» και πολύ πιο έντονος προβληματισμός, κάτι που δείχνει πως η «κλεψύδρα» με το χρόνο για το καταλανικό δίδυμο έχει αρχίσει να… αδειάζει, όμως προσώρας δεν θα υπάρξουν άμεσες αλλαγές στην τεχνική ηγεσία και την τεχνική διεύθυνση.
Αν κάτι θα… αλλάξει άμεσα (δηλαδή σ’ αυτό το δεκαπενθήμερο) στον Παναθηναϊκό, θα είναι η «είσοδος» προσώπου ή προσώπων στην ομάδα, για να λειτουργήσουν ενισχυτικά στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Είτε με την πρόσληψη γενικού αρχηγού ή διευθυντή ποδοσφαιρικού, προκειμένου να καλυφθεί το «κενό», που έχει αφήσει στην καθημερινότητα και στη σχέση του με τα αποδυτήρια ο Ρόκα, είτε με την τοποθέτηση ενός ακόμη -Έλληνα- συνεργάτη στο προπονητικό τιμ του Πογιάτος, προκειμένου να τον βοηθήσει να «μπει» λίγο πιο γρήγορα στην ελληνική πραγματικότητα και στις απαιτήσεις που υπάρχουν.