Με τα ρόστερ της προηγούμενης σεζόν θα διεξαχθεί τελικά ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για το επόμενο Σάββατο (12/09), όπως έκανε σήμερα γνωστό η ΕΠΟ, ακολουθώντας την «έντονη σύσταση» της FIFA.

Με άλλα λόγια, οι όποιες μεταγραφές πραγματοποίησαν «κιτρινόμαυροι» και «ερυθρόλευκοι» το καλοκαίρι, δεν θα υπολογίζονται από Μάσιμο Καρέρα και Πέρδο Μαρτίνς, αντίστοιχα. Στην ίδια κατηγορί συμπεριλαμβάνονται και οι παίκτες που επέστρεψαν από δανεισμό.

H AEK δεν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τον Ενομπακάρε, τον Ανσαριφάρντ, τον Ινσούα, τον Καρακλάγιτς, τον Χνιντ και τον Ιατρούδη. Όπως φυσικά δεν θα έχει στη διάθεσή της και τους Μπάρκα, Οικονόμου, Γιακουμάκη, Κλωναρίδη και Χουλτ.

Ο Ολυμπιακός, από τη μεριά του, δεν θα μπορεί να υπολογίζει στους Κρίστινσον, Χολέμπας, Ραφίνια και Πέπε, αλλά και στους Τσιμίκα, Γκιγιέρμε, Ελαμπντελαουί και Χριστοδουλόπουλο.

Επίσης, μένει να φανεί κατά πόσο θα είναι διαθέσιμοι και οι όποιοι τραυματίες από κάθε πλευρά, με τον Ολυμπιακό να έχει θέματα τόσο με τον Σα όσο και με παίκτες που ταλαιπωρήθηκαν από κορονοϊό όπως ο Λοβέρα.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά, ενώ σημειώνεται πως έχει κοινοποιηθεί και στις δύο ενδιαφερόμενες ΠΑΕ, δηλαδή τις φιναλίστ.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Με αφορμή ερώτημα της ΕΠΟ, κατόπιν σχετικής απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής στη συνεδρίαση της 31ης Αυγούστου 2020, η FIFA απέστειλε σήμερα προς την Ελληνική Ομοσπονδία επιστολή, το περιεχόμενο της οποίας μπορείτε να βρείτε στο πρωτότυπο αγγλικό κείμενο και την ελληνική μετάφραση, που ακολουθούν. Η επιστολή έχει ήδη κοινοποιηθεί από την ΕΠΟ στις ενδιαφερόμενες Π.Α.Ε.

Δείτε ΕΔΩ το πλήρες κείμενο της επιστολής της FIFA.

Δείτε ΕΔΩ την πρωτότυπη επιστολή της FIFA στα αγγλικά».