Πλέον είναι κι επίσημο. Όλα τα σενάρια που είχαν δει το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες μέρες επιβεβαιώθηκαν από την UEFA το απόγευμα της Τετάρτης. Η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία ανακοίνωσε όλο το καλεντάρι για τις φετινές διοργανώσεις αλλά και για την σεζόν 2020/21.

Και η μοναδική ελληνική ομάδα που ενδιαφερόταν για τις ανακοινώσεις που αφορούσαν το φετινό Europa League ήταν ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στους «16» της διοργανώσης, έχουν δώσει το πρώτο ματς με την Γουλβς (1-1 στο «Καραϊσκάκης») και περίμεναν τις αποφάσεις της UEFA.

Μετά από αυτές η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς μπορεί να ονειρεύεται για ακόμα μεγαλύτερη ευρωπαϊκή διάκριση. Για την ακρίβεια έχει 3 τελικούς μπροστά της για να φτάσει στον μεγάλο τελικό του Europa League της Κολωνίας. Το gazzetta.gr απαντάει στα ερωτήματα που έχουν προκύψει μετά τις ανακοινώσεις της UEFA.

Πότε θα γίνει η ρεβάνς με την Γουλβς και που;

Η στις 5 ή στις 6 Αυγούστου. Ακόμα δεν έχει αποφασιστεί η έδρα. Και ουσιαστικά αυτή είναι η μοναδική απόφαση που δεν πήρε η UEFA. Ούτε για το Europa League ούτε για το Champions League. Οπως χαρακτηριστικά ανακοίνωσε «αναμένεται η απόφαση για τις ρεβάνς της φάσης των “16” για το αν θα γίνει στις έδρες των ομάδων ή στην Γερμανία».

Γιατί θέλει 3 ματς για να φτάσει στον τελικό;

Η UEFA ανακοίνωσε πως τόσο το Champions League όσο και το Europa League θα ολοκληρωθεί σε μορφή Final 8. Οπερ σημαίνει πως θα γίνουν οι προημιτελικοί και οι ημιτελικοί σε μονά ματς. Ο Ολυμπιακός λοιπόν θα πρέπει να δώσει την ρεβάνς με την Γουλβς (1 ματς) + 1 προημιτελικό + 1 ημιτελικό για να φτάσει στον τελικό.

Θα ξέρει τους αντιπάλους του ο Ολυμπιακός και αν ναι πότε θα γίνει η κλήρωση;

Ναι. Ο Ολυμπιακός θα γνωρίζει τους αντιπάλους του σε προημιτελικά και ημιτελικά πριν ακόμα δώσει την ρεβάνς με την Γουλβς. Η κλήρωση προγραμματίστηκε για τις 10 Ιουλίου στη Νιόν της Ελβετίας.

Θα μπορεί να κάνει αλλαγές στο ρόστερ του ο Ολυμπιακός;

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο σε ότι είχε να κάνει με την ευρωπαϊκή του λίστα. Ο Μαρτίνς είχε μείνει με 19 παίκτες. Είχε 20 δηλωμένους αλλά του τραυματίστηκε ο Σουντανί (ρήξη χιαστού). Η UEFA ανακοίνωσε λοιπόν πως μπορούν να δηλώσουν 3 νέους παίκτες στην λίστα Α. Προσοχή ομως. Μόνο παίκτες που είχαν υπογράψει στον σύλλογο μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου. Και φυσικά αυτό ισχύει για όλες τις ομάδες.

Ποιους μπορεί να προσθέσει ο Μαρτίνς;

Η UEFA ανοίγει την λίστα Α μέχρι και 25 παίκτες. Ο Ολυμπιακός είχε δηλώσει 20 παίκτες στην λίστα Α οπότε δεν μπορεί να φτάσει τους 25 παρά το +3 της UEFA. Ποιοι λοιπόν θα προστεθούν; Σίγουρα ο Χασάν, σίγουρα ο Καφού και όλα δείχνουν Μπρούνο για να γεμίσει το ρόστερ του ο Μαρτίνς για το ματς με τη Γουλβς και το Final 8 εάν προκριθεί.

Ποιες ομάδες βρίσκονται στους «16» και τι είχε γίνει στα πρώτα ματς;

Σεβίλλη-Ρόμα (δεν είχε γίνει πρώτο ματς. Η πρόκριση θα κριθεί σε έναν αγώνα σε γήπεδο που θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες)

Ιντερ-Χετάφε (δεν είχε γίνει πρώτο ματς. Η πρόκριση θα κριθεί σε έναν αγώνα σε γήπεδο που θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες)

Γουλβς-Ολυμπιακός (1-1 το πρώτο ματς στην Ελλάδα)

Γιουνάιτεντ-Λίντσερ (5-0 το πρώτο ματς στην Αυστρία)

Βασιλεία-Αϊντραχτ (3-0 το πρώτο ματς στην Γερμανία)

Κοπεγχάγη-Μπασακσεχίρ (0-1 το πρώτο ματς στην Τουρκία)

Σαχτάρ-Βόλφσμπουργκ (2-1 το πρώτο ματς στην Γερμανία)

Λεβερκούζεν-Ρέιντζερς (3-1 το πρώτο ματς στην Σκωτία)

Αν δεν γίνουν τρομερές ανατροπές πρέπει να θεωρούμε σχεδόν σίγουρο πως στο Final 8 της Γερμανίας θα βρίσκεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Βασιλεία, η Λεβερκούζεν και με αυξημένες πιθανότητες η Σαχτάρ.

Είναι όντως ευκαιρία για τον Ολυμπιακό;

Χωρίς αμφιβολία. Είναι διαφορετικό να παίζεις σε ένα ματς την πρόκρισή σου κόντρα στην Γιουνάιτεντ πχ και διαφορετικό να έχεις και ρεβάνς. Ο Ολυμπιακός έχει όντως ένα όνειρο τρελό και έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα ίσως να είναι πιο κοντά από ποτέ. Για την ώρα αυτό που φαντάζει πιο δύσκολο είναι ο επαναληπτικός με την Γουλβς.

Πηγή: gazzetta.gr