Το πρώτο βήμα για πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας, έκανε ο ΟΦΗ, ο οποίος επικράτησε 2-0 του Πανιωνίου, σκοράροντας σε τέσσερα λεπτά. Ο Παπάζογλου στο 61′, άνοιξε το σκορ, για να έρθει ο Κάλαϊτζιτς με πέναλτι να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του Σα Πίντο.

Το ματς

Πιο πιεστικός ο ΟΦΗ στο πρώτο ημίχρονο με μεγάλη κατοχή μπάλας, αλλά και αναποτελεσματικός στην επίθεση αφού δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί τις ευκαιρίες που του δόθηκαν. Σε παθητικό ρόλο ο Πανιώνιος, ο οποίος προσπάθησε παίζοντας πολύ κλειστά να κρατήσει το μηδέν. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα ανήκει στους Κρητικούς, οι οποίοι στο 31ο λεπτό δεν μπόρεσαν να ανοίξουν το σκορ, αφού ο Λαμπρόπουλος πέρασε δύο αντιπάλους αλλά τελικά πλάσαρε άουτ. Στο 35’ ο Σα Πίντο υποχρεώθηκε να αντικασταστήσει τον Λαμπρόπουλο, ο οποίος τραυματίστηκε με τον Κουτσιανικούλη.

Καρπούς απέφερε στο δεύτερο μισό η πίεση του ΌΦΗ, αφού παρότι στην αρχή οι γηπεδούχο παρέμεναν άστοχοι. Τελικά, κατάφεραν στο 61ο λεπτό να λύσουν τον «γόρδιο δεσμό» με κεφαλιά του Παπάζογλου, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Κάλαιτζιτς με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έκανε το 2-0, που κέρδισε με την ανατροπή του ο Περογαμβράκης. Οι φιλοξενούμενοι στη συνέχεια προσπάθησαν να ισορροπήσουν τον αγώνα και να γίνουν πιο επιθετικοί και στο 89’ έχασαν την καλύτερη ευκαιρία τους με τον Κολοβο. Από την άλλοι ούτε οι παίκτες του Σα Πίντο δεν το έβαλαν κάτω και προσπάθησαν και για τρίτο γκολ, το οποίο θα καθάριζε για αυτούς την υπόθεση πρόκριση από αυτό το ματς. Αυτό δεν το κατάφεραν, αλλά και το 2-0 δίνει ένα σαφές προβάδισμα στους Κρητικούς για την πρόκρισή τους στα ημιτελικά του θεσμού.

ΟΦΗ (Σα Πιντο): Φερνάντες, Τριποτσέρης, Ζόρο, Κάλαϊτζιτς, Παπάζογλου, Λαμπρόπουλος (35’ Κουτσιανικούλης), Ζε Εντουάρντο, Μπούρμπος (46’ Στάθης), Μακρής, Μιλιάζες, Περογαμβράκης (76’ Σίσιτς).

Στον πάγκο:
Γιαγκιόζης, Δαμιανάκης, Ροβίθης, Βερόν.

Πανιώνιος (Παναγόπουλος):
Παπαδόπουλος, Παναγιωτούδης (59’ Παντίδος), Κολοβός, Κουλουχέρης, Γιάννου (84’ Σταυροθανασόπουλος), Λαμπρόπουλος, Αραβίδης, Κούρντι, Ζαχαράκης, Μητρόπουλος, Λάσνικ (56’ Ντούνης).

Στον πάγκο: Ανέστης, Κούρος, Πάνος, Μπούζας,.

Διαιτητής:
Θάνος.

Βοηθοί:
Τάτσης, Πασχάλης

Γήπεδο:
Θεόδωρος Βαρδινογιάννης

Πηγή: Sport-fm.gr