Η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ κατά τη διάρκεια της σύλληψής του από αστυνομικούς στη Μινεάπολις προκάλεσε παγκόσμιο αποτροπιασμό και σοκ. Αυτό το περιστατικό έφερε τις οργισμένες αντιδράσεις πλήθος κόσμου όχι μόνο στις ΗΠΑ, όπου συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις, αλλά και σχεδόν σε όλο τον κόσμο.

Οι άνθρωποι του αθλητισμού έδωσαν πολύ γρήγορα -και αυτοί- το στίγμα τους με ξεκάθαρο τρόπο τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό. Ένας από αυτούς είναι και ο Μπράουν Ιντέγε, με τον Νιγηριανό επιθετικό του Άρη να έχει τοποθετηθεί τις προηγούμενες μέρες μέσω των social media. «Είναι μια διαρκής μάχη, απέναντι στην οποία πρέπει να ενωθεί ο κόσμος για να σταματήσει», έγραψε μεταξύ άλλων.

Ωστόσο, επανέρχεται και μέσω της Nova, λίγες ώρες πριν το παιχνίδι με τον ΟΦΗ, στέλνει ακόμη ένα μήνυμα. «Είναι λυπηρό. Ο Τζορτζ Φλόιντ δεν είναι ο πρώτος. Υπάρχουν πολλοί μαύροι που έχουν υποστεί πολύ πόνο και έχασαν τις ζωές τους από την αστυνομία στην Αμερική», σημείωσε.

Και συμπλήρωσε: «Η κατάσταση με τον Τζορτζ Φλόιντ ήταν σαν χτύπησε συναγερμός. Ήταν μια κατάσταση που όλοι είδανε, να δολοφονείται κάποιον μπροστά στις κάμερες. Δεν μπορώ να φανταστώ να είμαι εγώ σε αυτή την κατάσταση ή κάποιος φίλος μου ή τα παιδιά μου ή κάποιος που ξέρω και είναι κοντά μου. Πονάει. Είναι μία κατάσταση που ελπίζω να αλλάξει. Όλοι είμαστε ένα. Δεν βλέπω καμία διαφορά σε μαύρους και λευκούς. Προερχόμαστε από διαφορετικές χώρες, αλλά είμαστε ένα».