Όλα στον αέρα είναι αυτήν τη στιγμή όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα ολοκληρωθούν οι δυο μεγάλες ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις, ωστόσο θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν σίγουρο πως ο τελικός του Champions League θα φύγει από την Τουρκία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ισπανικού Τύπου και πιο συγκεκριμένα της Mundo Deportivo, μέχρι και τη 17η Ιουνίου στην Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα εξετάσουν διεξοδικά κάθε πιθανό σενάριο για τον τρόπο με τον οποίο θα συνεχιστεί η αγωνιστική περίοδος στα δύο μεγάλα τουρνουά που αναβλήθηκαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Τονίζεται πως λόγω οικονομικής κατάστασης, τελικά η Κωνσταντινούπολη δεν θα καταφέρει να διεξάγει τον μεγάλο τελικό του Champions League και κάπως έτσι προκύπτει σενάριο για ένα Final-8 ή έστω Final-4 στη Λισαβόνα και πιο συγκεκριμένα στο «Ντα Λουζ», με το «Ζοσέ Αλβαλάδε» να προσφέρει βοήθεια εφόσον χρειαστεί.

Το ενδεχόμενο να γίνουν τελικά μονοί οι αγώνες από τα προημιτελικά και μετά συγκεντρώνει όλο και περισσότερες πιθανότητες, ενώ στην UEFA σκέφτονται πως θα πρέπει να διαμορφώσουν έτσι το πρόγραμμα, ώστε να καταφέρει να κερδίσει αίγλη και ενδιαφέρον το Europa League. Ο δικός του τελικός ίσως επηρεάσει αυτόν του CL, με την ημερομηνία της 22ας Αυγούστου να είναι πιθανή για την ολοκλήρωση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Αυτό συμβαίνει, διότι στην Ομοσπονδία σκέφτονται ότι θέλουν χρόνο και ημέρες για να προωθήσουν και τη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση και όχι να επισκιαστεί…

Πηγή: gazzetta.gr