Εκτός έδρας παίζει μόνιμα, λόγω έλλειψης γηπέδου που να πληροί τις προδιαγραφές, η νεοφώτιστη στη Super League ποδοσφαιρική ομάδα της Λέσβου, Καλλονή.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, περίπου έναν μήνα μετά τον διαγωνισμό για τον εκσυγχρονισμό του σταδίου της Μυτιλήνης, όπου η Καλλονή θα μπορεί να δίνει τους εντός έδρας αγώνες, το Ελεγκτικό Συνέδριο απέρριψε τη σύμβαση για την ανάθεση του έργου, λαμβάνοντας υπόψη προσφυγή, σύμφωνα με την οποία το γήπεδο δεν μπορεί να γίνει με τη διαδικασία του επείγοντος.

Όπως εξήγησε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Αθανάσιος Γιακαλής, «φαίνεται πως κάποιοι υποστήριξαν πως δεν συντρέχει λόγος ολοκλήρωσης του γηπέδου, άμεσα. Όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι, γι’ αυτό και προσφύγαμε άμεσα με αίτημα αναίρεσης της απόφασης, αίτημα που απ’ ό,τι γνωρίζω θα εξεταστεί την ερχόμενη εβδομάδα».

Ο κ. Γιακαλής εκτίμησε ότι αυτήν τη φορά θα δοθεί το πράσινο φως για να υπογραφεί η σύμβαση και να ξεκινήσει το έργο στο στάδιο της Μυτιλήνης και πρόσθεσε ότι το πρωτάθλημα δεν τελειώνει τον Φεβρουάριο και επείγει το γήπεδο να γίνει.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2013 και στις 24 Δεκεμβρίου η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου απέστειλε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο. Ανάδοχος του έργου είχε αναδειχθεί από τον διαγωνισμό η «ΑΛΣΤΕ ΕΠΕ- Τεχνική Κατασκευαστική Εταιρεία» που προσέφερε έκπτωση 15,22%.