Να βρεθεί σημείο επαφής ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό για το καλό του ελληνικού πρωταθλήματος, θέλει ο Ιωνικός Νίκαιας.

Το Σάββατο έγινε γνωστό ότι οι ερυθρόλευκοι οριστικά παραμένουν στην Α2 για δεύτερη σερί σεζόν, αφού το δεύτερο εισιτήριο για την Basket League πήγε στον Διαγόρα Δρυοπιδέων, ο οποίος ήταν στη 2η θεση της βαθμολογίας όταν διακόπηκαν τα πρωταθλήματα.

Για το πρωτάθλημα της νέας σεζόν, όμως, θα ήταν καλύτερο αν συμμετείχε και ο Ολυμπιακός, υποστηρίζει ο Ιωνικός Νίκαιας, ο οποίος απευθύνθηκε προς τον ΕΣΑΚΕ για το συγκεκριμένο θέμα, προτείνοντας το εξής.

«Ανάγκη προσέγγισης Ολυμπιακού με στόχο την συμμετοχή της ομάδας του στο νέο πρωτάθλημα. Η Basket League έχει ανάγκη τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό και αντίστοιχα και οι δυο τους έχουν ανάγκη το ελληνικό πρωτάθλημα. Πρέπει να πειστούν και οι δύο ομάδες να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι για το καλό του αθλήματος και μέσα από αυτό να κερδίσουν και οι ίδιες.

Απαραίτητη η δημιουργία κατάλληλων προϋποθέσεων και θεσμικού πλαισίου, με αποφάσεις της Ομοσπονδίας σχετικά με την Α2 και του ΕΣΑΚΕ για τον τρόπο διξαγωγής του νέου Πρωταθλήματος,ώστε να βρεθεί τρόπος να συμμετέχει ο Ολυμπιακός στην Basket League. Θα πρέπει να γίνουν συζητήσεις για το τι ζητάει ο καθένας για να λυθεί το πρόβλημα».