Αρκετές χώρες αρχίζουν να προετοιμάζονται για την επιστροφή τους στις ποδοσφαιρικές δραστηριότητες, όμως αυτό δεν αναμένεται να γίνει με τα δεδομένα που γνωρίζουμε λόγω κορονοϊού.

Μάλιστα, η πρώην γιατρός της Τσέλσι, Εύα Καρνέιρο, εξηγεί ότι δεν πρέπει να υπάρχουν χειραψίες μεταξύ των παικτών, ενώ θα πρέπει να εξαλειφθεί και η συνήθεια κάποιων ποδοσφαιριστών να φτύνουν στο γήπεδο.

«Φυσικά, το φτύσιμο θα ήταν κάτι ανησυχητικό για κάποιο διάστημα. Όπως και οι χειραψίες, αλλά και το καθάρισμα της μύτης χρησιμοποιώντας τα χέρια, αλλά και οι χειραψίες που είναι συνηθισμένες συμπεριφορές κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Πιστεύω ότι είναι εφικτό να αλλάξουμε τη νοοτροπία μιας συμπεριφοράς στον αθλητισμό, αλλά απαιτείται αυστηρή εφαρμογή και επιβολή από τα όργανα του ποδοσφαίρου. Ανεξαρτήτως του ποιος είναι προπονητής και ποιοι οι παίκτες μιας ομάδας.

Αποτελεί σοβαρή ανησυχία ένα πιθανό δεύτερο κύμα μόλυνσης. Εν τέλει, κατά τη διάρκεια των αγώνων οι ποδοσφαιριστές θα είναι σε στενή επαφή με συχνότητα 45-55 αναπνοών ανά λεπτό σε κάθε αγώνα. Οπότε είναι πιθανό να μεταφερθεί με αυτόν τον τρόπο ο ιός», ανέφερε η Ευά Καρνέιρο.