Όσο περνά ο καιρός τόσο περισσότερο φαίνεται να μειώνονται οι πιθανότητες να επανεκκινήσει η ποδοσφαιρική δράση στην Ιταλία, με τους υπεύθυνους του λαοφιλέστερου αθλήματος στη γειτονική χώρα, που επλήγη περισσότερο από κάθε άλλη ευρωπαϊκή από την πανδημία του κορονοϊού, να σκέφτονται το ενδεχόμενο της οριστικής διακοπής της σεζόν 2019-20.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του υπουργού Αθλητισμού, Βιντσέντζο Σπανταφόρα, ο οποίος θεωρεί πως η επανέναρξη του πρωταθλήματος δυσκολεύει και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ακολουθηθεί το παράδειγμα της Γαλλίας.

Το γεγονός ότι η επιστροφή στις προπονήσεις θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαΐου και όχι στις 4 του μήνα, όπου αρχικά είχε ανακοινωθεί, έφερε σε ακόμη πιο δύσκολη θέση τις ομάδες και τους ποδοσφαιριστές, που θέλουν η επιστροφή στα γήπεδα να γίνει όσο το δυνατόν ταχύτερα.

Ο Σπανταφόρα σημείωσε πως θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές οι κινήσεις που θα γίνουν το προσεχές διάστημα. «Πάντα έλεγα ότι η επιστροφή στις προπονήσεις δεν σημαίνει απαραίτητα την επανάληψη της σεζόν. Βλέπω τη συνέχιση της Serie A ως ένα όλο και πιο απίθανο σενάριο. Ο ι παίκτες θέλουν να συνεχίσουν την προπόνηση, αλλά αν ήμουν ο πρόεδρος ενός συλλόγου, θα σκεφτόμουν περισσότερο πώς θα ξεκινήσει με ασφάλεια η επόμενη σεζόν».

Και πρόσθεσε: «Η Γαλλία δεν θα είναι το τελευταίο πρωτάθλημα που θα αποφασίσει να σταματήσει εδώ και αυτό θα μπορούσε να ωθήσει την Ιταλία να ακολουθήσει την ίδια προσέγγιση».