Ο Νεϊμάρ αποτελεί μέχρι στιγμής την πιο δαπανηρή μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου, καθώς η Παρί Σεν Ζερμέν δαπάνησε το ποσό των 222 εκατομμυρίων ευρώ για να τον αποκτήσει από την Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι του 2017.

Ωστόσο, η μεταγραφή του Βραζιλιάνου επιθετικού δεν εξελίχθηκε όπως θα περίμεναν οι Παριζιάνοι. Ο χρόνος του στη γαλλική πρωτεύουσα είχε τα προβλήματά του και το τελευταίο εμπόδιο είναι η διακοπή των πρωταθλημάτων που έφερε ο κορονοϊός, αλλά και η αρνητική στάση των ποδοσφαιριστών σε ενδεχόμενη μείωση συμβολαίων.

Ο Νεϊμάρ είναι από τους υψηλόμισθους της ομάδας, καθώς οι μηνιαίες απολαβές του ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια ευρώ. Από το 2017 που πήγε στην Παρί, αγωνίστηκε μόλις σε 80 παιχνίδια. Αυτό το σύνολο αγώνων αντιπροσωπεύει μόλις το 51%, έχοντας κατά μέσο όρο 26 παιχνίδια ανά σεζόν.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι κόστισε 222 εκατομμύρια ευρώ και ότι ο σύλλογος τον πληρώνει 37 εκατομμύρια ευρώ ανά σεζόν, οι λογαριασμοί δεν αντικατοπτρίζουν μια αξιόλογη επένδυση, γράφει η ιστοσελίδα gazzetta.gr.

Κάθε εμφάνιση κόστισε στον σύλλογο περίπου 1.400.000 ευρώ, που σημαίνει ότι μέχρι στιγμής για τα 80 παιχνίδια του η διοίκηση τον έχει πληρώσει 111 εκατομμύρια ευρώ. Οι τραυματισμοί κόστισαν στον Βραζιλιάνο, ο οποίος δεν αγωνίστηκε σε αρκετά παιχνίδια όλα αυτά τα χρόνια, ενώ πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 έχασε 100 ημέρες με την Παρί και έπαιξε μόλις 30 από τα 56 παιχνίδια της την αγωνιστική περίοδο 2017-18.

Η μεταγραφή του αποτελεί πολλά ερωτηματικά για πολλούς στο Παρίσι, καθώς θεωρούν πως δεν έχει καταφέρει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες και να προσφέρει τα αναμενόμενα γι’ αυτό και οι φήμες περί αποχώρησης του το φετινό καλοκαίρι φουντώνουν ολοένα και περισσότερο.