Η ολλανδική κυβέρνηση βάζει πρόωρο τέλος στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα και η ομοσπονδία καλείται να αναδείξει πρωταθλητή.

Μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου απαγορεύεται οποιαδήποτε εκδήλωση σε ανοιχτό χώρο, με ή χωρίς κόσμο. Αυτό αναφέρει η νέα απόφαση της κυβέρνησης στην Ολλανδία και η ποδοσφαιρική σεζόν παίρνει πρόωρο τέλος. Και αφού παίρνει πρόωρο τέλος, αρχίζει η διαδικασία ανάδειξης πρωταθλητή, η οποία μπορεί να μην είναι απλή…

Άγιαξ και Άλκμααρ ισοβαθμούν στους 56 βαθμούς, οπότε ο πρωταθλητής θα πρέπει να αναδειχθεί από τη διαφορά των γκολ, το οποίο είναι το πρώτο κριτήριο σε τέτοιες περιπτώσεις. Εκεί, λοιπόν, ο «Αίαντας» υπερέχει με +45 έναντι +37.

Το θέμα είναι ότι η Άλκμααρ έχει νικήσει και δύο μεταξύ τους ματς (1-0 και 0-2), οπότε ηθικά είναι λογικό να αισθάνεται αδικημένη αν χάσει τον τίτλο στα χαρτιά έπειτα από ισοβαθμία. Και εδώ, σύμφωνα με την «De Telegraaf» μπορεί να γίνει το… απίστευτο από τον Άγιαξ και να δοθεί η λύση: Να αρνηθεί τον τίτλο!

Η ομάδα του Άμστερνταμ καλείται να πληρώσει υπέρογκα ποσά σε πριμ για κατάκτηση πρωταθλήματος, αλλά οι χορηγοί έχουν μπλοκάρει τα πάντα από τη στιγμή που έχει σταματήσει η δράση και δεν πρόκειται φυσικά να πληρώσουν για ματς που δε θα γίνουν.

Έτσι, καταλήγει η εφημερίδα, θα μπορούσε να συμβεί το ακραίο και να αρνηθεί τον τίτλο ο Άγιαξ, χρίζοντας πρωταθλήτρια την Άλκμααρ!