Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (17/03) μεταξύ του προέδρου και των μελών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπή, αποφασίστηκε να συνεχιστεί η προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, οι οποίοι -για την ώρα- δεν αναβάλλονται. Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, ιδιαίτερα από αθλητές, όπως η Κατερίνα Στεφανίδη.

Ωστόσο, οι εμπλεκόμενοι φορείς δείχνουν διατεθειμένοι να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να πραγματοποιηθεί κανονικά η μεγάλη διοργάνωση του καλοκαιριού –δεδομένου ότι το Euro μεταφέρθηκε για το 2021– χωρίς να αλλάξει ο αρχικός προγραμματισμός ελέω της έξαρσης του κορονοϊού. Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του εκπροσώπου της ιαπωνικής κυβέρνησης.

Ο Γιοσιχίντε Σούγκα τόνισε σε σημερινή (18/03) συνέντευξη Τύπου ότι δεν υπάρχει θέμα αναβολής ή ακύρωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, που έχουν προγραμματισθεί για το διάστημα από τις 24 Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου. «Δεν σχεδιάζουμε προσαρμογές για την αναβολή», τόνισε χαρακτηριστικά στο Κοινοβούλιο της χώρας.

Η δήλωση αυτή υποστηρίζει την άποψη του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, Σίνζο Αμπε, ο οποίος υποστήριξε την χθες πως η G7 υποστηρίζει την «πλήρη διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων».