Η UEFA επιβεβαίωσε μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε ότι εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, το Euro 2020 μεταφέρεται -όπως έγινε γνωστό- για την επόμενη χρονιά.

Η τηλεδιάσκεψη της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας με τις Ομοσπονδίες των χωρών – μελών ολοκληρώθηκε και έφερε τη λύση που εξ αρχής φαινόταν ως η πιο ρεαλιστική. Έτσι, για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης, αυτή θα γίνει σε μονή χρονιά και όχι σε ζυγή.

Η UEFA ξεκαθάρισε ότι η απόφαση λήφθηκε με στόχο να μπορέσουν να ολοκληρωθούν τα εγχώρια πρωταθλήματα, τα οποία έχουν πληγεί από την έξαρση του κορονοϊού.

Παράλληλα, αποφάσισε να αναβάλει τις συλλογικές διοργανώσεις της σε Άνδρες και Γυναίκες, καθώς και εκείνες των εθνικών ομάδων επ’ αόριστον. Προς το παρόν δεν υπάρχει προς το παρόν επίσημη ενημέρωση για τη διεξαγωγή του Champions League και του Europa League, αν και ήδη έχουν υπάρξει διαρροές.

Ως εκ τούτου αναβάλλονται τα πλέι οφ του Nations League που ήταν προγραμματισμένα για τον Μάρτιο, με πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής τα τέλη Ιουνίου, εάν και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, ο Αλεξάνταρ Τσέφεριν αναφέρει:

«Η υγεία των φιλάθλων, του προσωπικού και των παικτών πρέπει να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα και με αυτό το πνεύμα, η UEFA κατέθεσε μια σειρά επιλογών έτσι, ώστε οι διοργανώσεις να μπορούν να ολοκληρωθούν με ασφάλεια. Είμαι περήφανος για την ανταπόκριση των συναδέλφων μου στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Υπήρξε ένα πραγματικό πνεύμα συνεργασίας, με όλους να αναγνωρίζουν ότι έπρεπε να θυσιάσουν κάτι για να επιτύχουν το καλύτερο αποτέλεσμα.

Είναι σημαντικό ότι, ως όργανο διοίκησης του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, η UEFA οδήγησε τη διαδικασία και έκανε τη μεγαλύτερη θυσία. Η αναβολή του EURO 2020 συνεπάγεται τεράστιο κόστος για την UEFA, αλλά θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα επηρεαστεί η ζωτική χρηματοδότηση των λαϊκών ομάδων, του γυναικείου ποδοσφαίρου και της ανάπτυξης του παιχνιδιού στις 55 χώρες μας. Ο σκοπός αυτός, πέρα από το κέρδος, αποτέλεσε κατευθυντήρια αρχή στη λήψη αυτής της απόφασης για το καλό του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου στο σύνολό του».

TAGS