Ο Τζιάνι Ινφαντίνο, πρόεδρος της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, θα έρθει στην Αθήνα για να συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εδώ και χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο πήγαινε με σταθερό ρυθμό προς τα… βράχια. Μπορούμε να πούμε, μάλιστα, ότι είναι και έκπληξη το γεγονός ότι δεν έχει «τσακιστεί» ακόμη. Επειδή, όμως, αυτό θα γίνει σύντομα αν δεν αλλάξει κάτι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Τα τελευταία γεγονότα, με την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για υποβιβασμό των ΠΑΟΚ και Ξάνθη για πολυιδιοκτησία, με τις αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει, έχουν φέρει την κατάσταση στα άκρα και είναι η ώρα να επέμβει η κυβέρνηση. Και θα το κάνει άμεσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κλιμάκιο από την Ελλάδα θα αναχωρήσει εντός των προσεχών ημερών για την έδρα της UEFA, όπου θα έχουν συνάντηση με ανθρώπους της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, παρουσία και αντιπροσωπείας της FIFA.

Ανάμεσα στην κυβέρνηση και τις διεθνείς ομοσπονδίες, μάλιστα, έχουν ήδη αρχίσει οι επαφές και τόσο από την UEFA όσο και από την FIFA είναι αποφασισμένες να βοηθήσουν, αφού βλέπουν την πρόθεση της κυβέρνησης να βάλει επιτέλους μια τάξη στο εντελώς… άτακτο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η συνάντηση αυτή θα είναι ουσιαστικά η επιβεβαίωση της κοινής πρόθεσης όλων των εμπλεκόμενων πλευρών να συνεργαστούν, με τη… σφραγίδα να μπαίνει στη συνέχεια επί αθηναϊκού εδάφους και με κάθε επισημότητα.

Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι θα έρθει στην Ελλάδα ο ίδιος ο πρόεδρος της FIFA, ο Τζιάνι Ινφαντίνο, για να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να υπογράψουν το μνημόνιο συνεργασίας, με το οποίο θα περνάει ο έλεγχος του ελληνικού ποδοσφαίρου στις διεθνείς ομοσπονδίες!

Το γεγονός ότι θα μπει σε αυτή τη διαδικασία ο Ινφαντίνο, ο πιο ισχυρός παράγοντας του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, φανερώνει την κατάσταση στην οποία έχει έρθει το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και τη σοβαρότητα των εξαγγελιών του Κυριάκου Μητσοτάκη για πράξεις που θα βάλουν μια τάξη σε όλο αυτό το χάος που δημιουργήθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Και επειδή δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος με οποιαδήποτε δικαιολογία ή οποιοδήποτε εμπόδιο, η κυβέρνηση δε θα διστάσει να οδηγήσει την κατάσταση σε GREXIT για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αν οποιοσδήποτε προσπαθήσει να… σαμποτάρει αυτή την προσπάθεια.